Ömer Çelik: Emre itaatsizlik!

Ömer Çelik: Emre itaatsizlik!
Askerin Köşk'teki resepsiyona katılmamasını canlı yayında yorumlayan AK Partili Ömer Çelik, "Bu tavır emre itaatsizlikle eşdeğerdir" dedi.

NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, askerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından organize edilen resepsiyona katılmamasını emre itaatsizlikle eşdeğer olarak gördüklerini söyledi.

Ömer Çelik'in sert sözleri şöyle:

TSK'nın Sayın Cumhurbaşkanı'nın davetine her hangi bir kılık kıyafet hassasiyetiyle katılmaması diye bir şey olamaz. Sayın Cumhurbaşkanı davet eder asker davete gider. Gitmemek gibi bir tercihi yoktur. Bu geleneğe bu şekilde karşı çıkmak emre itaatsizlikle eşdeğerdir. 

Sayın Cumhurbaşkanı davet etmiştir ve kendisi ordunun Başkomutanıdır. Katılmama yönündeki tavır kesinlikle emre itaatsizliktir. 

Mesela Adana'da bir başörtülü hanımefendi Cumhuriyet kutlamalarına katılmaya gitmiş, askerler salonu terketmiş. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun Cumhuriyet başramı törenine katılmak isteyen bir vatandaşa tavır alması mümkün olabilir mi? 

Modernliğin esas dinamiği kadının kamusal alana katılımıdır. Bunu dışlayan biri modern olamaz. Hele hele Başkomutan ve Başkomutan eşinin düzenlediği bir resepsiyona katılmamak kesinlikle gayri meşrudur, emre itaatsizlikle eşdeğerdir. 

Bizim de milletimizin de önemsediği şey şudur. Milletin içinden çıkmak. Başörtülü şehit yakını oraya gelirse kimse ona kıstas koyamaz. 

Dünyanın en büyük ordusundan söz ediyoruz. Nitekim Cumhurbaşkanımız ilk seçildiğinde bir hafta cehpe selamı vermediler. 

Burada eğer stratejik düşünme kaabiliyeti olan bur kurum varsa, ilk yapacağı iş kendisini bu tartışmaların dışına çekmektir. İdeolojik olarak tanımlanmış ve taraf olarak gösterilen bu kavramlardan kaçmaktır. 

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.