Haberal raporu sümen altı edilmiştir!

Haberal raporu sümen altı edilmiştir!
Haberal’ın tutuklu yargılanmasıyla ilgili Yargıtay’ın 9 hakim hakkında verdiği tazminat davasında “heyet raporu”nun sümen altı edildiği ortaya çıktı.

HABERVAKTİM- 

İşte Yargıtay’ca sümen altı edilen o rapor BELGE İÇİN TIKLAYIN

Heyet raporunu es geçen Yargıtay, tek kişilik bu raporu baz almış BELGE İÇİN TIKLAYIN

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tutuklu yargılanmasıyla ilgili Yargıtay’ın 9 hakim hakkında verdiği tazminat davasında “heyet raporu”nun sümen altı edildiği ortaya çıktı.
Haberal hakkında, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Heyeti tarafından hazırlanan 16.10.2009 tarihli “taburcu edilebilir” raporu, Yargıtay tarafından dikkate alınmadı. Ancak heyette taburcu olması yönünde imza atan Prof. Dr. Cengiz Çeliker, daha sonra yani 11 Aralık 2009’da yeni bir rapor düzenledi ve Haberal’ın taburcu edilmemesini istedi. Yargıtay ise Haberal’ın durumunu görüşürken, heyet raporunu es geçerek, tek kişinin yani Çeliker’in yazdığı raporu baz aldı ve hakimlerin tazminata mahkum edilmesi yönünde kararın belkemiğini oluşturdu.

BU NE ANLAMA GELİYOR?
Öte yandan Yargıtay’ın, Haberal’ın açtığı davada 9 hakim hakkında verdiği bu tazminat cezası kararının 1500 lira dışında çok kritik önemde olduğu belirtiliyor.
Tazminat talebinin kabul edilmesi halinde aleyhlerine dava açılan hakimler Mehmet Haberal hakkındaki davalara bir daha bakamayacaklar. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 25. maddesine göre, sanık durumunda bulunan kişilerle yargılama yapan hakimler bir davada davacı-davalı konumunda bulunurlarsa o hakimin artık o davada görev almaması gerekiyor.

YARIN GÖRÜŞÜLECEK
Bu da Ergenekon Davası’nda HSYK’nın yapamadığı darbeyi, Yargıtay’ın alternatif bir yolla yapması anlamını taşıyor. Yargıtay’ın verdiği karara Hakimlerin yaptığı itiraz 3 Kasım’da yani yarın görüşülecek.

SAĞLIK SORUNU VAR MI YOK MU?
Ergenekon’dan tutuklanan Haberal, kendisini tutuklayan ve tahliye talebini reddeden İstanbul Beşiktaş Adliyesi’nde görevli özel yetkili hakimlere karşı tazminat davası açmıştı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nde görülen bu davalarda bir hakim hakkındaki tazminat talebi reddedilirken, 9 hakim hakkındaki talep kabul edildi ve bu hakimlerin her biri 1500 TL tazminata mahkum edildi. Haberal’ın avukatı Serdar Özersin dava dilekçesinde müvekkilinin kanunun açık hükmüne aykırı şekilde tutuklandığını, tutuklandıktan sonra ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıktığını savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.