Teröriste değil, personele

Teröriste değil, personele
Uzman Çavuş F.K.’nın eşinin başörtülü olduğu iddiası üzerine anketör kılığında evinin kapısı çalınıyor ve eşi kameraya alınıyor… Telefonları dinleniyor, çiftin aralarındaki en mahrem konuşmaları kayda alınıyor…

Ardından da personel eşi “Türbanlı olmadığı görüldü ancak meyilli, ilerleyen günlerde takabilir” diye fişleniyor. 

FATİH AKKAYA’nın haberi-

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki başörtüsü karşıtlığının derecesini gözler önüne seren belge ve fişleme kayıtlarına ulaştık.
2007 yılına ait belgeye göre, Uzman Çavuş F.K.’nın eşinin başörtülü olduğu iddiası üzerine anketör kılığında evinin kapısı çalınıyor ve eşi kameraya alınıyor… Uzman Çavuş ve eşinin telefonları dinleniyor, en mahrem konuşmaları kayda alınıyor… Ardından da personel eşi “Türbanlı olmadığı görüldü ancak türban takmaya meyilli, ilerleyen günlerde türban takabilir” diye fişleniyor.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ
Yer İstanbul’da Alemdağ Jandarma Karakol Komutanlığı. Ulaştığımız Komutanlık Bilgi Notu’nda skandal takip büyük bir maharetmiş gibi bir bir anlatılıyor. Bilgi Notu’ndan F.K. adlı Uzman Çavuş’un eşi Y.K.’nin “türbanlı olduğu ve bir tarikatla irtibatlı olduğu” haberleri üzerine komutanlarının kolları sıvayarak, şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle araştırmaya koyulduğu görülüyor.

ARKADAŞIYLA GÖRÜŞMESİ KAYDEDİLMİŞ
Önce Uzman Çavuş F.K. ile eşi Y.K.’nin cep telefonları dinlemeye alınıyor. Y.K.’nin bir arkadaşı ile görüşmesinde kapanmayı düşündüğünü ve Doğu’ya tayinlerinin çıkacağını belirterek, o bölgede kapalı giyinen olup olmadığını sorduğu; arkadaşının da bunu yapmaması gerektiğini, aksi halde eşinin ihraç edileceğini söylediği kaydediliyor. Y.K.’nin Uzman Çavuş eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde de “Abdest alıp namaz kılacağım” dediğinin altı çiziliyor.



ANKETÖR KILIĞINDA EVİNE GİDİLEREK, KAMERA AÇILIYOR
Bununla da yetinilmeyerek, bir bayan astsubay görevlendirilerek, anketör kılığında Uzman Çavuş F.K.’nin evine gönderiliyor. Anketör kılığındaki bayan astsubay bir şeyler sorarken, Uzman Çavuş’un eşi kameraya alınıyor.
TÜRBANLI DEĞİL AMA TAKABİLİR, MEYİLLİ
Tüm bunlar büyük bir maharetmiş gibi üste sunulan Bilgi Notu’nda bir bir anlatılıyor. Bilgi Notu’nun “Sonuç” bölümünde de, “Y.K.’nin türbanlı olmadığının görüldüğü ancak türbana karşı duyarlı olması sebebiyle önümüzdeki günlerde türban takabileceğinin değerlendirildiği” ifade ediliyor.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.