Saldırıda Radikal'in akladığı örgütün izi çıktı!

Saldırıda Radikal'in akladığı örgütün izi çıktı!
Taksim'deki saldırıda Radikal gazetesinin, PKK lideri Murat Karayılan'ı referans alarak akladığı Devrimci Karargah'ın izleri çıktı...

İLGİLİ HABER:

RADİKAL'DE DEVRİMCİ KARARGAH REZALETİ!


İstanbul Taksim'de pazar sabahı 32 kişinin yaralandığı saldırıda Devrimci Karargâh terör örgütünün izleri çıktı.

Teröristin üzerinde patlamayan iki bombada yapılan inceleme sonuçlarına göre, olayda kullanılan fünye ve malzemeler daha önce Devrimci Karargâh lideri Orhan Yılmazkaya'nın Bos-tancı'daki evinde ele geçirilenlerle aynı. Patlayıcılar, Karacaahmet Me- zarlığı'nda bulunan fünye ve bombalarla da uyuşuyor. Bom-banın tesirini artıran çelik buz kabı ise daha önceki Devrimci Ka- rargâh eylemleriyle bire bir örtüşüyor.

Bombacının üzerinde yaklaşık 10 kilo SCH fünye A4 patlayıcı bulunduğu, ancak iki parça halinde bir çanta içerisinde bulunan yaklaşık 4,5 kiloluk bombanın patlamadığı belirlendi. Patlamayan bombalar üzerinde yapılan ilk incelemelerden sonra diğer bombaların da aynı tür olduğu tespit edildi. Bombaların daha önce Devrimci Karargâh örgütünün kullandığı cinsten olduğu ifade edildi. Ayrıca intihar bombacısının eşkâli de şüpheleri Devrimci Karargâh üzerine çekiyor.

PKK kamplarından gelen kişilerin genelde uzun saçlı olmadığı ancak bu kişinin omuzlarına kadar uzun saçları olduğu vurgulanıyor. Ayrıca bombacının gözlüklü, tıraşlı ve temiz yüzlü olduğu ifade edildi. Saç uzatmaya PKK kamplarında izin verilmediği belirtiliyor. Eylem sonrası ele geçirilen fünyelerin markasının da bire bir örtüştüğü anlaşıldı. Avusturya yapımı 'Schaper' marka fünyeler daha önceki Devrimci Karargâh eylemlerinde de kullanılmıştı. Ayrıca kullanılan kablolu sistem de Orhan Yılmazkaya'nın Bostancı'daki evinde bulunanlarla aynı. Bostancı'daki evde aynı şekilde 40 elektrikli fünye ve 1.890 gram A4 patlayıcı bulunmuştu.

MOBESE kameralarında yapılan incelemelerde eylemcinin Taksim'e çiçekçiler tarafından geldiği belirlendi. Ayrıca bombacının yol güzergâhı da adım adım inceleniyor. Şu ana kadar hiç kimseyle temas etmediği ve yanında ikinci bir kişinin olmadığı öğrenildi. Kamera görüntülerinde meydanda önce bir tur atan saldırgan, polis noktasından içeri girmek istiyor ancak Çevik Kuvvet polisi engel oluyor. Parçalanan parmak izinden alınan incelemelerde eylemcinin herhangi bir kaydına rastlanmadı. Kişinin kimliği ise henüz belirlenemedi. Daha önce Kahramanmaraş'tan yapılan ihbarın ise bu eylemle bir ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

PKK: Taksim'deki saldırıyla ilgimiz yok
Terör örgütü PKK, Taksim Medyanı'nda düzenlenen intihar saldırısıyla ilgilerinin olmadığını savundu. Örgütten yapılan yazılı açıklamada, "Bundan sonraki dönem için önemli ve tarihi bir adım atmanın hazırlığı içindeyken İstanbul Taksim'de bir intihar eylemi gerçekleşmiştir. Hareketimizin eylemsizlik sürecini uzatma kararını aldığı, barış ve demokratik çözüm için tarihi bir adıma hazırlandığı günde bizim böyle bir eylemi düzenlememizin mümkünatı yoktur." ifadelerine yer verildi. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın talimatı doğrultusunda bir tartışma sürecinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Bize bağlı herhangi bir birimin böyle bir eylem ve planlaması asla söz konusu değildir. Bu eylemle hiçbir biçimde herhangi bir ilgimiz yoktur." denildi.

Poliste ikinci canlı bomba alarmı


İstanbul Taksim Meydanı'nda yaşanan canlı bomba saldırısının ardından poliste ikinci canlı bomba alarmı verildi. PKK'nın metropol şehirlerde canlı bomba eylemi için görevlendirdiği öne sürülen Seçil Ö.'nün 28 Kasım'da Van'da görüldüğü ortaya çıktı. Tüm birimler, gönderilen çok gizli yazıyla Seçil Ö.'nün canlı bomba eylemine karşı uyarıldı.

Başkent Ankara'da kamu kurumlarına dönük intihar eylemi yapacağı yönünde istihbarat birimlerinin daha önce uyarılarda bulunduğu 22 yaşındaki Seçil Ö.'nün mart ayında kırsal alandan metropollere gönderildiği tespit edilmişti. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı da Başbakanlık çevresinde yaşanabilecek intihar eylemine karşı korumaları Seçil Ö. konusunda uyarmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 29 Ekim 2010'da tüm birimlere gönderilen çok gizli raporda, Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nce terör örgütüne üye olmak suçundan aranan Seçil Ö. adlı genç kızın canlı bomba olarak PKK tarafından eğitildiği iddia edildi. Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.