Eruygur'la buluşmasını doğruladı

Eruygur'la buluşmasını doğruladı
İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, bazı rektörlerle dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'la yaptıkları toplantıyı doğruladı. Eruygur'u, YÖK Kanunu'nda yapılacak değişikliklerden

İkinci Ergenekon davasının 89. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi olan tutuklu sanık eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun aynı hastanenin doktorlarından Mustafa Sevinç nezaretinde duruşmada hazır bulundurulduğunu söyledi. 

Mahkemeye ilk kez gelen Fatih Hilmioğlu'nu ifadesinin alınması için sanık kürsüsüne çağırdı.

İddianamede 'askeri darbeye zemin hazırlamak için kaos oluşturmakla', öğrencileri sokağa dökmekle suçlandığını hatırlatan Hilmioğlu, suçlamaları reddetti. Aralarında Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Erol Mütercimler'in bulunduğu bazı sanıkların panel için üniversiteye davet edildiğini savundu. Cumhuriyet Çalışma Grubu içinde beraber faaliyet gösterdiği iddia edilen Eruygur'la ilgili, "İddianamede benim Şener Eruygur'u ziyaretim anlatılıyor. Bu ziyaret YÖK Kanunu'nda yapılacak değişikliklerden duyulan rahatsızlıkları iletmek için yapıldı. Bu görüşmeyi altı rektör arkadaşımızla birlikte talep ettik. Bunun dışında benzer şekilde diğer komuta kademesi ile görüşüp rahatsızlıklarımızı ilettik." dedi.

Mehmet HABERAL, HİLMİOĞLU'NU MAAŞA BAĞLAMIŞ

Fatih Hilmioğlu, Mustafa Balbay'ın günlüklerinde yer alan ve kendisiyle ilgili Şener Eruygur'un sözlerine değindi. Balbay'ın günlüklerinde 18 Şubat 2004 tarihli notta, "Evet onlar karşımızda ama bizim de gücümüz var. Anıl Çeçen, Yıldırım Koç, Malatya, İstanbul, Samsun, 9 Eylül rektörleri. Onlar çok heyecanlı. Malatya falan bir görseniz, bu işi yarına bırakmayalım diyecek kadar heyecanlı. Biz yola çıktık..." şeklindeki notları hatırlatılan Hilmioğlu, "Bunlar iki kişi arasındaki sözlerdir. Reddediyorum.

Bu konuşmalar beni hiçbir şekilde bağlamaz." diye konuştu. 8-9 rektörle İlhan Selçuk'un gerçekleştirdiği iddia edilen Kent Otel toplantılarına katıldığını kabul eden Hilmioğlu, bu buluşmanın tesadüf olduğunu ileri sürdü. Bu arada ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Başkent Üniversitesi'nin sahibi Mehmet Haberal'ın, Hilmioğlu'nu maaşa bağladığı ortaya çıktı. Hilmioğlu, gelirinin sorulması üzerine rektörlükten emekli olduğu için 3 bin TL emekli maaşı aldığını ifade ederek, "Başkent Üniversitesi'nden de şu anda çalışmamama rağmen 5 bin TL maaş alıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu arada, birinci Ergenekon davasına da bakan mahkeme heyeti, önceki duruşmada alınan kararları açıkladı. Heyet, Sıhhiye Orduevi Müdürlüğü'nde 16-17 Mayıs 2006 tarihlerinde kullanımda olan hard diskler üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verildiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.