İzmir'de Kurban satış ve kesim yerleri

İzmir'de Kurban satış ve kesim yerleri
İzmir Valiliği İl Koordinasyon Kurulu, kurban kesim ve satış yerlerini belirledi

Kurulda görev alan belediyeler, geçmiş yıllarda yaşanan aksaklıklardan ders çıkararak bir dizi önlem aldı. Bunların başında hijyen şartları, satış yerlerinin düzen ve tertipi geldi. Bunun yanında vatandaşların dinî vecibelerini rahatça yerine getirebilmesi için dördü satış, 24'ü kesim, 13'ü satış ve kesim olmak üzere 41 yer, 24 saat hizmet verecek şekilde faaliyete geçirildi. Buralarda alt yapı problemi çözülürken metropol sınırları içindeki Konak, Bornova, Bayraklı, Gaziemir ve Karşıyaka ilçe belediyelerinin çalışmaları dikkat çekti. Belediyeler, kesim ve satış yerlerini mıcır ve parke taşlarıyla döşerken sıkıntı yaşamaması için birçok yere seyyar tuvalet kurdu. Kesilen kurbanlıklardan arta kalan boynuz ve tırnak gibi bölümlerin de kokuya sebebiyet vermemesi için temizlik ekipleri çöpleri düzenli olarak toplayacak.

İl Koordinasyon Kurulu'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, titiz bir çalışma sergilediklerini ve muhtemel aksiliklerin önüne geçmek için planlama yaptıklarını söyledi. Kurban ibadetini yerine getirirken temizliğe de son derece önem verilmesi gerektiğini vurgulayan İl Müftüsü İbrahim Acar ise, "Halkımız çevre temizliğine dikkat etmeli, hoş olmayan görüntülere meydan vermemelidir." dedi. Halkın kurbanı nezih ortamlarda kesebilmesi için ciddi bir çalışma yaptıklarını anlatan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da Halkapınar ve Hatay pazaryerlerinde kurulan yerlerde, modern şartlarda kesim yapılabilceğini söyledi. Geçen yıllarda yaşanan sıkıntılar üzerine ciddi tedbirler aldıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, "Aydınlatmadan içme suyuna, yolların mıcırlanmasından kesim kuyusu ve tuvaletlere kadar her şeyi hazırladık. Halkımız, sokaklarda kan ve pislik görmek istemiyor." şeklinde konuştu. Kurban Bayramı'na hazır olduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da, "Hem kötü görüntüleri ortadan kaldırmak hem de sağlıklı ve hijyenik ortamda satış ve kesim yapılması için çalışmalarımızı tamamladık. Alanımızın duşlarını, tuvaletlerini, yemekhanesini bile hazırladık." dedi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilçelerinde kurban satış ve kesim yerlerindeki tuvaletlerin su ve aydınlatma problemini çözdüklerini belirtti.

KÜÇÜKBAŞLARDA DA KÜPE MECBURİYETİ VAR

Bu sene, büyükbaş hayvanlardaki küpe zorunluluğu küçükbaşlarda da uygulanacak. Bu kapsamda İzmir Tarım İl Müdürlüğü, dışarıdan getirilen hayvanları belediye zabıta ekipleriyle birlikte denetleyecek. Veteriner kontrolünden geçmeyen ve küpesi olmayan kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek. Bunun yanısıra kaçak kesim mekanlarına, Kabahatler Kanunu kapsamında ceza uygulanacak. Vatandaşların kurallara mutlaka uyması gerektiğinin altını çizen İl Müftüsü Acar, "Türkiye'nin geleceği için özelikle gebe ve dişi hayvanların kesilmemesini tavsiye ediyoruz. Bir hayvanın kurban edilebilmesinin şartları arasında hastalıksız, dişlerinin tam ve besili olmasının yanında devede 5, sığırlarda 2, küçükbaşlarda 1 yaş sınırı var. Koyunda 6 ayı geçmiş ve büyük görünümlü olanlar gibi bazı istisnalar da mevcut. Ayrıca şahsi ve çevre temizliğine de dikkat etmeli, hoş olmayan görüntülere meydan verilmemelidir." dedi.

Özellikle zabıtaların kaçak kesim yerlerine göz açtırmayacağının altını çizen Başkan Tartan, Konak ilçesindeki vatandaşlara, "Bize bildirin." çağrısı yaptı. Ruh sağlığı açısından da çocukların önünde kesim yapılmaması konusunda anne ve babaları uyaran Tartan, "Mahallenizde ve sokağınızda kaçak kurban kesmek isteyenleri bize bildirin." diye konuştu.

Cengizhan Mahallesi'ndeki satış yerini gezen Başkan Karabağ ise, "Belediyemiz Kurban Bayramı'na hazır. Vatandaşlarımız, hijyenik koşullarda hayvanlarını satın alıp İslâmi usullere uygun olarak gönül rahatlığıyla kestirebilir." dedi.

Bayrama hazır olduklarını belirten Başkan Sındır da, "Sağlıklı ve hijyenik bir ortamda satış ve kesim yapılması için çalışmalarımızı tamamladık. Alanımızın duşlarını, tuvaletlerini, yemekhanesini bile hazırladık. Işıklandırmasını yaptık. Gelecek araçları da düşünerek geniş otopark alanları ve geniş araç yolları oluşturduk. Bu Kurban Bayramı'nda Bornova'da kimse hayvan alımı ve kesiminde sıkıntı çekmeyecek. Ayrıca hastalıklara karşı önlem için veteriner hekim arkadaşımız bayram süresince alanda bulunacak." şeklinde konuştu.

İLÇELERDE KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ

Balçova

Eski Çeşme yolu Flora Çiçekçilik yanı satış-kesim

Uğur Camisi bahçesi kesim

Balçova Merkez Kur'ân Kursu kesim

Bayraklı

Cengizhan Mahallesi rekreasyon alanı kesim

Yamanlar Pazaryeri kesim

Yeni Girne Pazaryeri kesim

Özkanlar Pazaryeri kesim

Kula Mensucat depoları satış

Koç Oto Yıkama kesim

Show Halı Yıkama kesim

Barış Oto Yıkama kesim

Bornova Oto Yıkama kesim

Gümüşpala Oto Yıkama kesim

Ergan Oto Yıkama kesim

Bornova

Işıkkent Dökümcüler Sitesi yanı satış-kesim

Atatürk Mahallesi Kapalı Pazaryeri kesim

Çamdibi eski geçici pazaryeri kesim

Buca

Kaynaklar Olduruk mevkisi Tansaş satış-kesim

Kaynaklar Adakçılar Sitesi satış

Kaynaklar Merkez Mahallesi satış

Kaynaklar Cumhuriyet Mahallesi satış

Günay Sanlı Mahallesi, 132 Sokak kesim

Turan Yazgan Mahallesi, 222 Sokak kesim

Mehmet Akif Caddesi, Toker Oto Yık. kesim

272 Sokak, No: 177, 06 Best Oto Yıkma kesim

132 Sokak, No: 1, Numune Kasap kesim

Koşuyolu Caddesi, Elmas Oto Yıkama kesim

Aydın Hat Boyu Caddesi, İbocan Oto Yık. kesim

Çiğli

Büyükçiğli Mahallesi (Carrefour arkası) satış-kesim

İstasyon Mahallesi, 9295 Sokak satış-kesim

Evka2 Pazaryeri, 6808 Sokak kesim

Evka5 Pazaryeri, 8929 Sokak kesim

Egekent Pazaryeri, 8845 Sokak kesim

İstasyon Mahallesi Pazaryeri, 8262 Sokak kesim

Sasalı eski mezbahası kesim

Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi Muh. kesim

Gaziemir

Aktepe Mahallesi 120, 146, 149 sokaklar satış-kesim

Aktepe Mahallesi, 2046 Sokak, boş arsa satış-kesim

Aktepe Mahallesi Pazaryeri kesim

Sarnıç beldesi 1203/7 Sokak, boş arsa satış-kesim

Sarnıç beldesi 1203/1 Sokak köşesi satış-kesim

Beyazevler Mahallesi, 1511 ada satış-kesim

Beyazevler Mahallesi, 371 Sokak satış-kesim

Beyazevler, 370 Sokak, 1505 ada satış-kesim

Irmak Mahallesi, 32 Sokak, No: 18 satış-kesim

Irmak Mahallesi Pazaryeri kesim

Sevgi Mahallesi Pazaryeri kesim

Konak

Halkapınar Hayvan Hastanesi karşısı satış-kesim

Hatay Pazaryeri kesim

246 ile 255 sokakların köşesi, pazaryeri satış

Karabağlar

Yeşilyurt Pazaryeri balıkçı reyonu, satış

Kooperatif Evleri pazar içi balıkçılar kesim

Uzundere otoyol girişi, 106. parsel satış-kesim

Karşıyaka

Şemikler Pazaryeri satış-kesim

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.