Danıştay Başkanı neden sus-pus?

Danıştay Başkanı neden sus-pus?
Danıştay Başkanı Mustafa Birden’e, eşi Zehra Birden’in, Danıştay saldırısından 1 hafta önce arandığını ve ev adresinin istendiğine yönelik açıklamasını hatırlattık, cevap vermekten kaçındı… Birden: “Bilmiyorum, o konuda bana bir ş

Kenan KIRAN'ın haberi...

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Danıştay saldırısı hakkında sus-pus. Birden, Danıştay saldırısından bir hafta önce, eşi Zehra Birden’den ev adresinin istendiğine yönelik açıklamalarını değerlendirmekten kaçındı. Birden, “Bu konuda hiç konuşmadım. Süren bir dava var. Ne varsa bilgi, orada var zaten…” dedi.

Mustafa Birden, Çırağan Sarayı'nda, Yargıtay Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Kalkınma ve İş Birliği Ajansı (UNDP) Türkiye Temsilciliği’nce düzenlenen ''Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi''nde, Yeni Akit’in sorularına muhatap oldu.

“BU KONUDA BANA BİR ŞEY SORMAYIN”
Mustafa Birden, Danıştay saldırısından önce ev adresine ulaşılmasına yönelik soruya, “Bilmiyorum. O konuda bana bir şey sormayın” şeklinde cevap verdi.
Birden, “Çok önemli ama… Eşiniz saldırıdan bir hafta önce arandığını, ev adresinin istendiğini, şüphelendiği gerekçesiyle ev adresini vermediğini, Danıştay’ı da arayarak dikkatli olmaları için uyardığını açıklamıştı. Danıştay’da saldırıdan önce güvenlik önlemi alınmamış mı?” hatırlatmamız üzerine şunları söyledi:
“Bilmiyorum yani o konuda bana bir şey sormayın. Lütfen. O konuda hiç konuşmadım. Süren bir dava var. Ne varsa bilgi, orada var zaten…”

BİRDEN, YAZILI SORULARIMIZI DA CEVAPLAMADI
Mustafa Birden’e 3 Kasım 2010 tarihinde yazılı olarak da sorularımızı gönderdik. Mustafa Birden’in sekreteri, Birden’in İstanbul’da gerçekleşen panelde olduğunu, 5 Kasım Cuma günü Ankara’ya geleceğini söyledi. 5 Kasım günü Mustafa Birden’i aradık. Mustafa Birden’in sekreteri, yazılı sorularımızı kendisine verdiğini ve gazetemize dönüş yapacağını söyledi. Mustafa Birden’i, öğleden sonra dört defa aramamıza rağmen muhabirimizle görüşmemesi ve sorularımızı cevaplamaktan kaçınması dikkat çekti.

Mustafa Birden’in cevaplamadığı sorularımız şöyle:

1- Danıştay saldırısından önce kimliği meçhul birisinin ev adresini istediğine yönelik açıklamalarda bulunan eşiniz Zehra Birden’in ve şahsınızın bu konuda ifadesi alınmış mıdır?

2- Muhabirimiz Kenan Kıran’ın, sorularına, “Bilmiyorum”, “O konuda bana bir şey sormayın”, “O konuda hiç konuşmadım” şeklinde açıklamalarda bulunduğunuz görülüyor. Saldırıdan önce, ev adresinizin istenilmesine yönelik bilgilere sahip değil misiniz? Eşinizin bu konuda beyanlarından habersiz misiniz?

3- Eşiniz adresin istenilmesinin ardından Danıştay’a güvenlik önlemlerinin alınmasını istemiş. Eşiniz hangi Danıştay personelini aramıştır? Danıştay’da güvenlik önlemi alınıp alınmadığı konusunda araştırma yaptınız mı?

4- Bu konuda Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara veya derdest olan davada mahkemeye ifade vermeyi düşünüyor musunuz?

SALDIRIDAN 1 HAFTA ÖNCE EŞİNE MUSTAFA BİRDEN’İN EVİ SORULMUŞ
Mustafa Birden’in eşi ve Danıştay 9. Daire Üyesi Zehra Birden’in, saldırıdan 1 hafta önce arandığını ve ev adresinin istendiğini açıklaması, saldırının hedefinin Mustafa Birden olduğunu gösteriyor. Zehra Birden, 17 Mayıs 2006 tarihinde yaptığı açıklamada, “Saldırıdan 1 hafta önce birisi arayarak, ‘Yurtiçi Kargo’dan arıyoruz. Bir paketiniz var. Teslim etmemiz için adresiniz lazım’ dedi. Ben de şüphelendiğim için ev adresini vermedim ve Danıştay’a göndermelerini istedim. Danıştay’ı da arayarak dikkatli olmaları için uyardım. Ancak bugüne kadar bir paket gelmedi. Herhalde bombalı paket göndereceklerdi. (…)” demişti.



YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.