Muvazzaf Albay'dan skandal itiraf-SES KAYDI

Muvazzaf Albay'dan skandal itiraf-SES KAYDI
Şok bir ses kaydı daha…Meğer Heronlar her gördüğü teröriste müdahale etmezmiş!.. Normali böyleymiş!..

HABERVAKTİM ÖZEL-

7 askerimizin şehit edildiği Hantepe baskınına Heron’ların terörist görüntülerine rağmen müdahale edilmediği iddiasıyla ilgili şok bir açıklama geldi.

Kara Kuvvetleri İç Güvenlik Harekat Şube Müdürü Albay Ünal Atabay’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, 7 askerimizin şehit edildiği Hantepe baskınına Heron görüntülerine rağmen müdahale edilmediği konusunda “Heronların her gördüğü teröriste müdahale etmediğini” söylüyor ve bunun gayet normal olduğunu savunuyor.

Dailymotion’a düşen ses kaydının dökümü şöyle:

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI HER GÖRÜNTÜYE MÜDAHALE EDER Mİ? NE SALATALIK ŞEY BU?
Yeni bir konu daha var. İnsansız hava aracının görüntülerine müdahale edilmemiş. Kardeşim ne salatalık şey ulan. Yani her istihbarata, her görüntüye müdahale edilmez ki. Anlık müdahale. O bir istihbaratın olgunlaştırılmasıdır. O çarka girer o. İstihbarat çarkına girer. Her olaya tepki gösterilmez. İstihbarat değerlendirmemiz onun üzerine kuruludur. O bir yani görüntü alınır çarka girer. Çark içerisinden, ona müdahale edilip edilmeyeceğine karar verilir.

8-10 terörist görüntüsü bizim için sadece bir veridir. Müdahale edilmez ki !

Şimdi orda senin gördüm dediğin 8-10 tane terörist gördün, vay niye müdahale etmedin. Yooo. Müdahale edilecek diye bir şey yok. Edilmez zaten. Her olaya edilmez. Her istihbarat. İstihbarat çarkına giren bir veridir.
Ben 10 dakika da çok güzel anlatırım. Herkese anlatırım bunu. Anlatmayınca da bu sefer ne oluyor. Onun yayınladığı psikolojik etki altında kalıyor bizimkiler.”

“ÇİÇEK EYLEM PLANI ORTAK YAPILDI”
Ses kaydında Kara Kuvvetleri İç Güvenlik Harekat Şube Müdürü Albay Ünal Atabay olduğu iddia edilen kişi, Çiçek Eylem Planı’yla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Kayıttaki kişi, Çiçek Eylem Planı’nın Genelkurmay ile Kara Kuvvetleri’nin ortak görüşüyle hazırlandığını anlatıyor.

O SÖZLERİ ŞÖYLE:

“Ben kuvvetteyken, o Genelkurmay ile kuvvetler arası sürekli görüş alışverişi yapıla yapıla hazırlanan bir plan. Bende biliyorum onu. Bende o plan üzerinde, ucundan kenarından çalıştım. Yani onun içerisindeki görüşlerden bir kısmı da benim görüşlerimdir yani. Fazla fazla şeyler vardır.

Bilgi destek ile beraber çalışıyorduk. Taslağı bende okudum o zaman (2007)
Bilgi destek şubesi bizim Kara Kuvvetleri’nde bizim dairedeydi. Beraber çalışıyorduk iç güvenlikle bilgi destek şubesi. Tabii o eylem planı ben ordayken de, geldi okudum ben onu.

Biliyorum ben onu. O zaman hazırlandı. Okudum. Sonradan o tadilat falan, sürekli güncelleniyor tabii o şeyden filan. O ilk taslağı geldiğinde okudum ben onu. Biliyorum yani. O günden sonra. O bizim o dönemde işte (2007).

SIZMALARI ÖNLEMEK İÇİN ÖZEL HÜCRELER KURULMALI
Aynen taslak maslak yayınlanmış demek ki. Şimdi tabii genelkurmaydaki suretinden sızdırılıyor olay tabii. Genel kurmay karargahından çıkıyor yani olay. … gazetesinde yayınlanıyor. (Bir gazete ismi zikrediyor)

Eee şimdi subaylardan, denizcisi, havacısı hiç fark etmez. Kişi bazında çalışma yapacaksın. Genelkurmayda. Bir hücre kuracaksın. Bu çok güzel çalışılır yani. Beş katta. Hücre kuracaksın. Kişiler üzerine çalışma yapacaksın. Aynısını kara kuvvetleri karargahında da yapacaksın.

Yapılacak tek iş var : (Bir gazete ismi zikrediyor) ve ona bilgi verenlere kıyım yapacaksın

(Bir gazete ismi zikrediyor) kim veriyor. Ee ona veren adam o yolun yolcusudur. O’na nasıl veriyor. Orda ne arıyor o adam? Yani gibi. Kendi kendimizi de sorgulamamız lazım. (Bir gazete ismi zikrediyor) adı da oradan geliyor zaten.

Tek yapılacak iş. Kıyım. Kıyım yapacaksın. Kıyımda … oynatan adamların hepsini kıyacaksın kardeşim. Şimdi bu hale düşecek miydi silahlı kuvvetler. Yani bu çok tehlikeli bir şey.

Bizim Genelkurmay hala ne duruyor bilmiyorum?

Burda hala Genelkurmay’ın bu şekilde duruyor olması bile yani askeri savcılık soruşturma yapıyor. Askeri savcılığın soruşturma yapması çözüm mü? Sen idari olarak hazırlık yapacaksın. Hukuki durum ayrı.”

İŞTE ŞOK EDEN SES KAYDI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.