Rektör'den sapıklık

Rektör'den sapıklık
Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı dönemde Rıza Ayhan’ın yerine Gazi Üniversitesi’ne Rektör atadığı Kadri Yamaç’ın yanında koruma görevi yapan hemcinsi S.G. ile ilişkiye girdiği, bu seks görüntülerinin şantaj malzemesi yap

Eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. K.Y.ye, görüntülerinin yer aldığı bir CD ile şantaj yapıldığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, görüntüleri kaydeden ve bunları “basına vermeme” karşılığında 150 bin lira isteyen iki kardeş hakkında açtığı davanın iddianamesi açıklandı.

ÖNCE ALKOL ALMIŞLAR...

Sır gibi saklanan olay, 19 Ağustos 2010 tarihinde yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı dava iddianamesine göre Prof. Dr. K. Y., yanında koruma olarak görev yapan S.G.’le, kendi evinde alkol aldıktan sonra cinsel ilişkiye girdi.

İddiaya göre, S.G. cep telefonu ile bu ilişkiyi görüntüledi. Yaşananları ağabeyi O.G,’ye anlatan koruma iddiaya göre, CD’ye aktardıkları görüntülerle K.Y.'ye şantaj yaparak para sızdırmak istedi.

Kardeşler, önce K.Y.’yi ellerindeki görüntülerden bir mektupla haberdar etti. Ardından telefonla arayarak CD’yi ‘basına vermeme’ karşılığında 150 bin lira istedi. Prof. Dr. K.Y., durumu polise bildirdi. K.Y., seri numaraları önceden alınmış para dolu bir çantayla bir AVM’nin önünde, G. kardeşlere randevu verdi.

Korumanın ağabeyi K.Y.’nin yanına gelerek, telefonla arayan kişinin kendisi olduğunu söyledi ve paraları istedi. Polis, bu esnada operasyon yaptı ve S.G.’yi yakaladı.

İddianameye göre, tutuklu sanıklardan S. G. ve ağabeyi O.G.’in verdikleri ifadelerde suçlarını kabul ettikleri belirtildi. S.G., iddianamede yer alan ifadesinde, “Fantezi olsun diye çekmiştim. Ancak daha sonra bunları silmeyi unutmuşum. Ağabeyim görmüş ve bir CD’ye aktarmış” dedi.

YAMAÇ HATIRLAMIYOR: SARHOŞTUM

İddianamedeki ifadeye göre Prof. Dr. K.Y., cinsel ilişki olayını hatırlamıyor. CD’de yer alan görüntüler üzerine K.Y.’nin, “Alkol aldıktan sonra kendimde değildim. Muhtemelen sarhoş olduğum esnada olay meydana gelmiş” dediği ileri sürüldü. Olayla ilgili haklarında 15’er yıl ağır hapis cezası istenen G. kardeşlerin yanı sıra, aynı davada Kadri Yamaç’la ilgili özel bilgiler aktardığı ve çevresine “Yakında K. Hoca’nın bombası patlayacak” dediği öne sürülen Gazi Üniversitesi’nde görevli personel C. T.’nin de suça iştirakten yargılanması isteniyor.

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.