3. Haberal raporu da gizlenmiş

3. Haberal raporu da gizlenmiş
Prof. Dr. Zerrin Yiğit, taburcu işlemleri için 3 hafta Haberal’ın avukatından vesikalık fotoğraf beklemiş! Sonra rapor yine değişmiş. Haberal’ın ayakta tedavi olabileceğine yönelik Doç.Dr. Cengiz Türkoğlu tarafından hazırlanan 3. raporun da ma

İkinci “Ergenekon Terör Örgütü” davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, “ayakta tedavi olabileceği”ne ilişkin bir raporun daha İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gizlendiği ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü’nden Doç.Dr. Cengizhan Türkoğlu tarafından hazırlanan ve Prof. Dr. Haberal’ın ayakta tedavisinde sakınca olmadığına yönelik 27 Ağustos 2009 tarihli raporun da mahkemeye gönderilmediği öğrenildi.

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’e “tanık” sıfatıyla ifade veren Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu’nun, Prof. Dr. Haberal’ın taburcu olmasına yönelik 28 Eylül 2009 tarihli raporu da mahkemeden gizlenmişti.

Prof. Dr. Haberal’ın tedavisinin ayakta yapılabileceğine ilişkin 5 uzman doktor tarafından hazırlanan 16 Ekim 2009 tarihli raporun da mahkemeye gönderilmediği düşünüldüğünde, Prof. Dr. Haberal’ın taburcu olmasına yönelik 3 raporunun gizlendiği ve 76 gün boyunca taburcu edilmediği ortaya çıkıyor.

FOTOĞRAFI İÇİN 3 HAFTA BEKLENMİŞ!
Bu arada; Prof. Dr. Haberal’ın taburcu edilmesine yönelik raporun ardından, büyük rezaletin yaşandığı ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, İÜ Kardiyoloji Enstitüsü’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit’in, Prof. Dr. Haberal’ın taburcu işlemleri için avukatından vesikalık fotoğraf istediği, söz konusu fotoğrafın 3 hafta sonra Kardiyoloji Enstitüsü’ne getirildiği, ancak Prof. Dr. Haberal’ın rahatsızlandığı gerekçesiyle taburcu işlemlerinin yapılmadığı bildirildi.

Prof. Dr. Zerrin Yiğit’in, Prof. Dr. Haberal’ın fotoğrafını muhatabı olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve Metris Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı yerine Prof. Dr. Haberal’dan istemesi “skandal” olarak değerlendirildi.

PROF. DR. YİĞİT, AKİT GAZETESİNİ DUYUNCA TELEFONUNU KAPATTI
Gazetemize konuşan İÜ Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Erhan Kansız, konuyla ilgili muhatabın kendisinin olmadığını söyledi. Prof.Dr. Zerrin Yiğit ise, muhabirimizin, “Akit gazetesinden arıyorum” demesi üzerine, “Evet” dedi ve telefonunu kapattı. Prof. Dr. Yiğit’e yeniden ulaşmaya çalıştık ancak telefonunu açmadı.

KENAN KIRAN/YENİAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.