İhmalini kabul etti

İhmalini kabul etti
Danıştay davasına bakan Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz’den geç gelen itiraf...

Akit'in, Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve savcıların, ülkemizi kaosa sürüklemeyi hedefleyen saldırı sonrası yaralanan ve dalağı alınan dönemin Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, yaralı üyeler Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile Tetkik Hakim Ahmet Çobanoğlu’nun ifadesini almaması ve Alparslan Arslan’la karşılaştırılmasını yapmamasını ortaya çıkarması, kamuoyunda geniş yankı buldu. 

İşte Akit'te yer alan haberin ayrıntıları:

KARADENİZ, DOSYAYI HATIRLAMIYOR!
Davaya bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Emekli Hakim Orhan Karadeniz, yaralı hakimlerin ifadesinin alınıp alınmadığını hatırlayamadı ve “Belki alınmamıştır ama hakimlerin ifadesinin alınması lazım mutlaka...” dedi. 

Gazetemize konuşan Orhan Karadeniz, hakimlerin Alparslan Arslan’la yüzleştirmesinin yapılmadığını da doğruladı ve “Alparslan Arslan’ın, suçüstü yakalanması lazım” iddiasında bulundu. Alparslan Arslan’ın suçüstü değil, saldırıyı görmeyen bir polis tarafından yakalandığını hatırlatmamız üzerine “İyi günler” dedi ve telefonunu kapattı.

Emekli Hakim Orhan Karadeniz’in sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

“HAKİMLERİN İFADESİNİN MUTLAKA ALINMASI LAZIM”  

- Danıştay davasına bakan mahkemeniz, saldırıda yaralanan Danıştay üyelerinin ifadesini almamış ve hakimlerin Alparslan Arslan’la yüzleştirmesini yapmamışsınız... Davaya bakan savcılar da, hakimlerin ifadesini almamış. En basit davalarda bile müştekinin ifadesi alınır ve saldırıyı yaptığı iddia edilen şahısla yüzleştirme yapılır...  

- Şimdi.. Dosyadan emekli olalı üç sene oldu. Ne varsa dosyada mevcuttur.

- Ankara’dan gelen 28 klasörlük Danıştay dosyasında, saldırıya uğrayan hakimlerin ifadesi bulunmuyor...

- Yoksa yoktur o zaman. Bilemiyorum. Aradan seneler geçmiş... Bilemeyeceğim. Her şey dosyadadır. Varsa vardır, yoksa yoktur. 

- Sizce doğru mu? Mağdur olan kişilerin ifadelerinin alınmaması...

Bilemiyorum. Onu bilemem yani. Niçin alınmamış, niye alınmamış. Hasta mıydı? Gelmek mi istemedi? Onu bilmiyoruz artık. Bilemiyorum yani ben. Belki alınmıştır, belki alınmamıştır ama alınması lazım mutlaka... 

“YÜZLEŞTİRME OLMAZ EFENDİM”

- Hakimler, Alparslan Arslan’la yüzleştirilmemiş... 

- Yüzleştirme olmaz efendim. Yüzleştirme.. Sanık vurmuş, gitmiş. Yüzleştirme olmayabilir ama hakimlerin ifadesinin olması lazım. 

- Alparslan Arslan, belki de saldırıda tek kişi değildi... Silahı çeken kişi, Alparslan Arslan olmayabilir... Belki tek değildir... Yanındaki kişinin silahı çekip, Alparslan Arslan’a vermiş olma ihtimali var... Bu iddia... Saldırıya uğrayan hakimler, Alparslan Arslan’ı gördüğünü açıklamadı... Hakimlerin gazetelerde ve dosyada ifadeleri bulunmuyor... Danıştay 2. Daire Üyesi Ayfer Özdemir’in, Alparslan Arslan’ı televizyon ekranlarından görünce, ‘Bize ateş eden bu değildi’ şeklindeki açıklaması medyaya yansıdı. Ayfer Hanım, ‘Bize ateş eden esmer yüzlü yanık bir kişiydi’ demişti. Bu eksiklik değil mi?

- Zaten Alparslan Arslan suçüstü yakalanmış. 

“DOSYANIN İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM”

- Alparslan Arslan saldırı konusunda yalan söylemiş olabilir... Belki de baskı altındadır.. 

- Suçüstü yakalanmış. Hatırladığım kadarıyla bilmiyorum ben de..

- Çaycının ve sekreterin ifadesi var...

- Hayır. Alparslan Arslan’ın suçüstü yakalanması lazım. Yakalanmasaydı olay ortaya çıkmazdı. Suçüstü yakanmışsa ifadesi alınmayabilir...

- Suçüstü değil kaçarken polis tarafından şüpheli görüldüğü gerekçesiyle yakalanmış...

Yakalama tutanağı var... Dosyanın içeriğini bilmiyorum. 

“ALINMIŞSA ALINMIŞTIR, ALINMADIYSA ALINMAMIŞTIR”

- Hakimlerin ifadesi alınmalıydı?

- Zaten adam komadaydı (Mustafa Yücel Özbilgin’i kast ediyor). Hatırladığım kadarıyla...

- Diğer yaralıların ifadesi hastanede alınabilirdi... 

- Hastanelerdeydi hatırladığım kadarıyla.. 

- Hakimler iyileştikten sonra mahkemede ifadesi alınabilir yada savcı çağırabilirdi...

- Bilemem. Dosyada mevcuttur. Dosyada alınmışsa alınmıştır, alınmadıysa alınmamıştır. Bilemiyorum. İyi günler...  

EKE: HAKİMLERİN İFADESİ ALINMALI, TEŞHİS YAPILMALIYDI

Ergenekon Terör Örgütü davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım’ın avukatı Murat Eke, saldırıya uğrayan Danıştay üyelerinin, Alparslan Arslan’la mutlaka teşhisinin yaptırılması gerektiğini belirterek, “Bu üyelerin, mahkeme huzurunda ifadelerinin alınması gerekli... Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, eksik sorgulama yapmış, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bunu tamamlayacaktır. İddia edilen fail ile mağdur arasında yüzleşme usulen yaptırılması gerekir, mahkemenin de bağlantıyı kurması lazım. ‘Danıştay 2. Dairesi’ne kim içeri girdi, bu mu, o mu?’ Bu, mahkemenin kanaatini netleştirecektir. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi re’sen bu işi yapmalı, mağdur olan Danıştay 2. Daire üyelerine davet göndermesi gerekirdi. Savcı davet edebilirdi. Olmadı ancak Danıştay 2. Daire üyeleri mağdur olarak Silivri’de görülen davaya da katılabilir. ‘Mağduruz, dosyada gözükmüyoruz. Müdahil olmak istiyoruz’ diyerek başvuruları olabilir” dedi. 

Akit’e konuşan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Emekli Hakim Orhan Karadeniz, Danıştay saldırısı sonrası yaralı hakimlerin ifadesinin alınıp alınmadığını hatırlayamadı ve “Belki alınmamıştır ama hakimlerin ifadesinin alınması lazım mutlaka...” dedi. Orhan Karadeniz, hakimlerin Alparslan Arslan’la yüzleştirmesinin yapılmadığını da doğruladı.

KENAN KIRAN / AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.