Balyoz Davasında Gelişme

Balyoz Davasında Gelişme
"Balyoz davasına bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt Gebze'ye atandığı" yönündeki gelişme gündeme bomba gibi düştü.

"Balyoz Planı" davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ile "Hrant Dink cinayeti davası"nın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak, geçici yetkiyle Gebze ve Sakarya'da görevlendirildi. 

Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bazı hakimlerin geçici yetkiyle görev yerlerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, "Balyoz Planı" davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt Gebze'de, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak da Sakarya'da geçici yetkiyle görevlendirildi. (AA)

Haber Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu sanık avukatları tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, malum medya tarafından "şok gelişme" olarak duyuruldu.

İşte Hürriyet'te yer alan o haber:

Aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da bulunduğu 196 subay, perşembe günü Silivri’de hâkim karşısına çıkacak ancak bu önemli dava öncesinde kritik bir gelişme yaşandı... Balyoz davasının başkanı değişti.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri'nde son anda yapılan değişiklikle Balyoz davasının görüleceği 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile bir çok önemli davanın devam ettiği 14. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkanları bu görevden alındılar.

10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na aynı mahkemenin üyesi hakim Ömer Diken, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanlığına aynı mahkemenin üyelerinden Rüstem Eryılmaz atandı.

Emekli Org. Çetin Doğan'ın avukatı: İnanamıyorum
Perşembe günü başlayacak olan Balyoz Davası'nda emekli Org. Çetin Doğan'ın da avukatlığını yapan Celal Ülgen, mahkeme başkanı değişikliği için ''İnanamıyorum'' dedi. Ülgen, davanın 183 klasörünün bulunduğunu ve bunun yaklaşık 100 bin sayfa anlamına geldiğini belirtti ve şunları söyledi: Mahkeme Başkanı yaklaşık 4 aydır çalıştı, hazırlandı ve dava ile ilgili bir görüşü oldu. Dava Perşembe günü başlayacak. Mahkemenin yeni başkanının tüm dosyaya hakim olması zaman alacak. Hukuk devletinde böyle bir değişiklik olmaması gerekirdi.

Haberal'ın dava açmadığı tek hakim
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Mehmet Haberal, tahliye etmedikleri gerekçesiyle davanın hakimlerine dava açmış ve tazminat kazanmıştı. Daha sonra Haberal'ın dava açmadığı tek hakimin Başkurt olduğu ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.