CHP'nin "başörtülü temsilcisi" bir garip

CHP'nin "başörtülü temsilcisi" bir garip
CHP, 15. Olağanüstü Kurultay’da salonun vitrinine bir de “başörtülü partili” yerleştirdi. Delegelerin oturduğu bölümde özellikle iki kadın delege hemen göze çarpıyor. İlki, yöresel kıyafetler içindeki İzmir delegesi Fatma Sert. İkincisi

CHP Konya İl Örgütü Saymanı olan Demir, “başörtülü” genç bir işkadını. CHP Konya İl Örgütü’nün Saymanı olan Raziye Demir daha önce ilginç açıklamaları ile gündeme gelmiş bir isim. Raziye Demir, şu an birlikte yaşadığı Mehmet Çalık ile resmi nikahı bulunmuyor. Bu konudaki sorulara şu cevabı veriyor: “'Size ne dedim. Size ne? İster imam nikahlıyım, ister beraber yaşıyorum size ne?”

7 Eylül tarihli Akşam Gazetesi’nde çıkan habere göre, Raziye Demir, CHP Konya İl Örgütü'nün başörtülü saymanı. İki çocuk annesi, genç bir işkadını.
“Konya'da başörtülü bir CHP'li kadın olmak nasıl?” sorusuna, otomobiline ve evinin kapısına “Ya eşarbını çıkar ya partini bırak” yazıları yazıldığını ifade ederek cevap veriyor.

Referandum sürecinde AK Parti kadın kolları temsilcilerinin sık sık evine geldiğini söyleyen Raziye Demir, “Ben CHP'liyim ne yapmaya çalışıyorsunuz dedim ama üç kez geldiler” diyor. Son olarak arabasının lastiği indirilince eşine “Araba falan istemiyorum. Kullanmayacağım” demiş.

NEDEN SOYADINIZ FARKLI?

Eşi Mehmet Çalık. Döküm ve torna işletmelerini birlikte yönetiyorlar. “Neden soyadınız farklı?” diye sorulduğunda, şunları söylüyor: “İkimizin de ikinci evliliği ama resmi nikah yok. Ben istemedim. Mahkemeden vazgeçirdim. Eşimin ilk eşinden dört çocuğu var. Eğer resmen evlenseydik o çocukların hakkını yemiş olacaktım. O çocukların maddi hakkı, sigortaları var. Siyasetçiyim, inançlıyım dört çocuğun hakkını yedirtmek istemem.”

Raziye Hanım'ın sosyal konumu, yerel basında da haber konusu olmuş. Diyor ki:  “Size ne dedim. Size ne? İster imam nikahlıyım, ister beraber yaşıyorum size ne? Beni afişe edenler, benim üzerimden partimi vurmaya çalışanların çoğu aynı durumda. Acı ama bu durum Konya'nın sosyolojik bir gerçeği. Burada ikinci, üçüncü eşler normal karşılanır. Biraz da kader olarak bakıyorum. Burada doktor olup kocasından dayak yiyen kadınlar var. Ankara'dakiler bilmiyor.”

İŞİMLE İLGİLENSİNLER

Raziye Demir “Hep CHP'li miydiniz ?” sorusuna ise şu cevabı veriyor: 'Tabii ki. Durmuş Ali Çalık'ın yeğeniyim. Rahmetli Durmuş Ali Çalık, Konya milletvekili. Çumra Belediye Başkanlığı yaptı. Konya'da onun kurduğu 77 ruhunu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz tek derdim bu. Beni özel hayatımla değil, yaptığım çalışmalarla değerlendirsinler. Açsınlar tuttuğum defterlere baksınlar. Yanlışım varsa o zaman eleştirsinler.”

İl saymanlığına geçen yıl getirilmiş. Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu ile de yüz yüze tanışmış. Döküm ve torna işiyle uğraşan Raziye Demir’in “CHP'li olmanızın işlerinizin üzerine etkisi var mı?” sorusuna cevabı da şöyle: “Hiçbir belediyeden ihale alamayız biz' yanıtını veriyor ve ekliyor; 'Kendi evime bir şey alırken bir gün olsun pazarlık etmedim. Ama parti için alışveriş yaptığımda, en uygun fiyatı bulayım diye sokak sokak dolaşmaktan ayaklarım şişer.”

KIZDIRIRLARSA DAHA ÇOK KAPANIRIM

CHP’li Raziye Demir, “Eşarbımla uğraşmasınlar. Örtüm yeni değil, inancım gereği 12 yıldır örtünüyorum. Pes etmeyeceğim. Hatta uğraşmayı sürdürürlerse tamamen kapanacağım. İstedikleri kadar özel hayatımı döksünler. Ne il başkanlığında gözüm var ne de milletvekilliğinde. Bu benim kaderim, Konya'nın gerçeği” diyor.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.