Norveç bu rahibeyi konuşuyor-İZLE

Norveç bu rahibeyi konuşuyor-İZLE
Kur'an'ı Kerim'deki Meryem Suresinden çok etkilendi. Kilise'ye gelen çocuklara okutmak istedi ve bakın ne oldu...

Engin KAŞDAŞ'ın haberi...

Norveç'in Başkenti Oslo'nun Ellingsrud bölgesinde bulunan bir kilisenin rahibesi, ortaöğretim öğrencilerinin geleneksel yılsonu etkinlikleri çerçevesinde kiliseye gelmelerini fırsat bilerek ilginç bir girişimde bulundu. 

Rahibe, cocuklardan Kur'an'dan alıntılar yaparak okumalarını isteyecekti. Fakat artan reaksiyonlar sonuncunda sadece kendisinin okuyacağına karar verdi.

nrk.no isimli internet sitesinde konu ile ilgili bir video yayınlandı. 

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Video'nun ayrıntıları şöyle: 

Klara Vogl, Songe (bir bölge) Rahibesi: "Ben bu kadar buyuk bir problem olacağını zannetmiyordum, fakat bazılarının kızgın olduğunu anlayış ile karşılamalıyım."

AİLELERİN TEPKİSİ
Çocukların aileleri de kimsenin kendilerine bu konuda bir şey sormamasına tepki gösterdi. Aileler kilise ve okullara duydukları kızgınlık nedeniyle çocuklarına göndermeyeceklerini bildirdi. 

Bazı öğrenci velileri ise tepkilerini şöyle dile getirdi: Benim kızımın İslam'ı öğrenmesinde bir sorun yok. Fakat sorun, benim haberim olmadan çocuğumun Kur'an okumasıdır. Müslüman çocukları bayramda İncil'den bir şey okuyorlar mı? Ben bunun gerçek olduğunu zannetmiyorum" 

Yabancı karşıtlığı ile bilinen Muhalefet Partisi Başkanı Siv Jensen ise, "İnsanların çocuklarını gönderdikleri kilise güzel bir yer; fakat riske girip de böyle şeyler yapmaya gerek yok. Bu olayın yanlış anlaşılacağını ve saçmalık olduğunu düşünüyorum" diyerek tepkisini gösterdi.



Kilise Rahibesi: Güzel bir doğum hikayesi. Ancak bu muhalefet karşısında hayal kırıklığına uğradım. Burada Kur'an'ı çocuklar değil, ben kendim okuyacağım. Hıristiyan ibadet ve hikaye örgülerini Kilise rahibi kendisi yapar. Burada çok Müslüman var ve İsa, Kur'an'da yazıyor. Bu çok güzel bir doğum hikayesi.



Bilgi işlem dairesi ise kilisede Kur'an okunmasının bir sorun teşkil etmediğini, ancak ailelerin bilgilendirilmiş olaması gerektiğini bildirdi. Açıklamada ayrıca, ailelerin çocuklarını kiliseye gönderip göndermeyeceklerinin de kendi özgür seçimleri olduğu vurgulandı. 

Biskopos Ole Christian Kvarme ise bunun geleneksel vaaza uygun olmadığını anlattı. Kvarme, "Nasıl ki Müslümanlar camide İncil okumuyorlar ise, bizim de kilisede Kur'an okumamız adetlere uygun olmaz" dedi.



BÖLGE PSİPOPOSU'NA İLGİNÇ SANSÜR
Ancak Akerhus Bölgesi Psikoposu, taraflara bu durumun normal olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Konuyu göndeme getien televizyon kanalı ve internet sitesinin, ılımlı açıklamaları nedeniyle Bölge Psikoposu'nun açıklamalarına yer vermemesi de dikkat çekti.  

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.