Haberal’ın arkasında Masonlar var

Haberal’ın arkasında Masonlar var
Ergenekon Terör Örgütü’nün üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Mehmet Haberal’ın bir türlü hastaneden çıkamamasının nedeni belli oldu.

Ayakta tedavi edilebildiğine dair sağlık raporuna rağmen sürekli gizli bir güç tarafından korunan Ergenekon Sanığı Mehmet Haberal’ın arkasındaki gizli gücün Masonik ilişkiler olduğu iddia ediliyor. 3. Ergenekon İddianamesi’nde Haberal’da ele geçirilen belgelerde Haberal’ın Ankara Doğuş Locası’nın 424 no’lu üyesi olduğu ve kökü dışarıda olan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Büyük Sekreter Haluk Sanver’in, 23 Kasım 2000 tarihinde Haberal’a hitaben bir mektup yazdığı ve Haberal’ın Loca’ya düzenli aidat verdiği ortaya çıkmıştı. Akit’in ulaştığı bilgilere göre Ergenekon Sanığı Mehmet Haberal’ı, dostu efsane mason Haluk Sanver’in birkaç ay önce Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın yeni büyük üstadı olan oğlu Remzi Sanver’in İstanbul Üniversitesindeki biraderlerini devreye sokup Haberal’ı korumaya aldırdığı iddia ediliyor.

HABERAL, ANKARA DOĞUŞ LOCASI 424 NOLU ÜYE
Bilindiği gibi 3. Ergenekon İddianamesi’ne göre Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne baskın yapıldığı, yapılan baskında üniversite rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın odasının arandığı, aramalar sırasında el konulan evraklar arasında bulunan ve Haberal’a hitaben yazılmış bir mektup bulunduğuna dikkat çekiliyor. Mehmet Haberal adına yazılı açık zarf içinde Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası antetli, 23 Kasım 2000 tarihinde hazırlanmış ve Büyük Sekreter Sanver imzalı mektupta, Haberal’a ilişkin kişisel bilgiler bulunduğu, Haberal’ın Ankara Doğuş Locası 424 no’lu üyesi olduğu ve 424 no’lu üyenin düzenli yatırılmış aidat makbuzlarının yer aldığı belirtiliyor.

MASONLARIN YENİ BÜYÜK ÜSTADI SANVER
Ergenekon Sanığı Mehmet Haberal’ın kadim dostu eski Locanın 32. büyük üstadı olan Haluk Sanver’in oğlu Remzi Sanver birkaç ay önce, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın yeni büyük üstadı oldu. Eski Büyük Üstad Salih Evcilerli’nin istifa etmesi nedeniyle olağanüstü seçime giden Masonlar, 5 aday arasından Sanver’i seçti. Locanın 32. büyük üstadı olan Remzi Sanver, mason locasının efsane isimlerinden Haluk Sanver’in oğlu. Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Remzi Sanver, 5 aday içerisinde en genç aday olanı. Olağanüstü konvan (genel kurul), Loca’nın Taksim Nur-u Ziya Sokak’taki merkezinde yaklaşık 6 ay önce yapıldı. Konvanda ceza avukatı Önder Öztürel’in kazanması bekleniyordu. Bu sonuç sürpriz olarak değerlendirildi. İlk turda Öztürel ve Sanver en çok oyu aldı. Bunun üzerine diğer 3 aday ikinci tura girmedi. Doktor Ahmet Kalın’ı destekleyen Kaya Paşakay’a yakın isimler ikinci turda Sanver’e destek verdi. Fakat her iki aday da eşit oy alınca üçüncü tura geçildi. Bu turda rakibine 15 oy fark atan Prof. Dr. Remzi Sanver, büyük üstat seçildi. 8 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Hilton Oteli’nde yapılan malî genel kurulda, Salih Evcilerli yönetiminin faaliyet raporu reddedilmişti. Bunun üzerine salonu terk eden Evcilerli de istifasını sunmuştu. Evcilerli, 2006 yılında yolsuzluk gerekçesiyle ihraç edilen Paşakay’ın ekibindeydi. Mahkemede beraat etmesinin ardından da 2010 başlarında kendisini yeniden Loca’ya almıştı. Asım Akin, Tunç Timurkan ve Can Arpaç gibi eski büyük üstadların başını çektiği karşı ekipse buna tepki göstererek malî genel kurulda faaliyet raporunun reddedilmesini sağlamışlardı.

3. İDDİANAME’DEKİ MASONİK İLİŞKİLER
İşte, Ergenekon Sanığı Mehmet Haberal’ın 3. Ergenekon İddianamesi’nde yer alan Masonik ilişkilerin anlatıldığı o bölümler: “-16 ile numaralandırılmış, Üzerinde Sayın Mehmet Haberal yazılı, içerisinde Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası (İstanbul Türkiye) başlıklı mektup bulunan zarf içeriğinde; Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası (İstanbul Türkiye) antetli 15 Aralık 2000 tarihinde Mehmet Haberal’a hitaben yazılmış Büyük Sekreter Haluk SANVER imzalı aidat ödeme ve İntizama dönüş içerikli mektup olduğu, 275 ile numaralandırılmış, 1 Adet üzerinde Mehmet Haberal adına yazılı açık zarf içinde Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası başlıklı 23 Kasım 2000 tarihli Haluk Sanver imzalı bilgisayarda yazılmış mektubun içeriğinde; Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası antetli büyük sekreter Haluk SANVER imzalı ve mühürlü, 23 Kasım 2000 tarihli 424 Mehmet HABERAL 010 DOĞUŞ MUH:.L:. “sı üyesi” hitaben yazılmış Mehmet HABERAL’ın Loca’ya üyeliği ve aidatlar ile ilgili bilgisayar çıktısı yazı olduğu.”



Hastane gibi ambulans
İkinci “Ergenekon Terör Örgütü” davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Adli Tıp Kurumu’na sevkinin 2. defa engellenmesi kamuoyunda tartışılıyor.

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı, Adli Tıp Kurumu’na sevk etmek için tedavi olduğu İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü’ne gelen ambulansın, İstanbul’a geldiğinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edilen ambulans olduğu öğrenildi. İÜ Kardiyoloji Enstitüsü yakın kaynaklardan edilen bilgilere göre, ambulans tam donanımlı... En üst seviyede ve en donanımlı cihazlar bulunan ambulansta, uzman doktorlar hazır bekletiliyor. Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Başbakan Erdoğan’a tahsis edilen ambulansı dahi kabul etmemesi dikkat çekiyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve Metris Cezaevi yetkililerinin, Haberal ve avukatlarının, “Ambulans, Adli Tıp Kurumu’na sevk için yeterli değildir...” şeklindeki iddialarını ortadan kaldırmak için söz konusu ambulansı tahsis ettikleri öğrenildi.

ENSTİTÜ, HABERAL’I 2 DEFA ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK ETMEDİ
Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine yönelik karar almıştı. İÜ Kardiyoloji Enstitüsü; 23 Kasım 2010 ve 20 Aralık 2010 tarihlerinde, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Adli Tıp Kurumu’na sevkine uygun görüş vermemişti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve Metris Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı, 20 Aralık 2010 tarihli raporu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İÜ Kardiyoloji Enstitüsü’nün raporu hakkında 3. defa karar alacağı öğrenildi.

KEMAL GÜMÜŞ - KENAN KIRAN - MURAT ALAN- / YENİ AKİT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.