Bırakılırsa iyileşirmiş

Bırakılırsa iyileşirmiş
Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticisi olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal, ''potansiyel ölüm riski taşıdığı, hareket ettirilmesinin tıbben uygun olmadığı''na yönelik rapora rağmen açıklama yapmaya devam ederken, avukatl

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın avukatı Feride Dilek Helvacı da, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, müvekkili Mehmet Haberal’ı Adli Tıp Kurumu’na sevk kararının zulüm olduğunu savundu. Helvacı; Kanal B Televizyonu’na yaptığı açıklamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının insan hakları açısından sorunlu olduğunu, hareket etmesi bile ölüm riski yaratacak bir kişi hakkında Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini zulüm olarak nitelendirdi ve “Ben 21 yıllık ceza hukukçusu olarak maalesef bu olayların içerisinde olduğunu sanıyordum ama gerçekten Mehmet Haberal’ın uğradığı zulüm karşısında şimdiye kadar gördüklerimin mesleki anlamda hiçbir şey olmadığımı gördüm. Müvekkilimin yaşam hakkına, hasta haklarına açıkça müdahalede bulunuldu” dedi.

Helvacı, şunları söyledi: “İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nün Uzmanlar Kurulu’nun, 23 Kasım 2010 tarihli raporunda açıkça şu söyleniyor: Mehmet Haberal’ın, haksız tutukluluk halinden kaynaklanan depresyonun tetiklemesi neticesinde sürekli olarak rahatsızlık yaşadığı ve tutukluluk süresi devam ettikçe de bu durumun giderek artış göstereceği, ani bir aritmi ya da kriz neticesinde hastanın kaybedilebileceği, bu açıdan da bu psikiyatrik durumların sürekli olarak ani ölüm riskini tetikleyerek gün geçtikçe arttırdığı beş kişiden oluşan uzman raporuyla belirtilmiştir..” 

“ÜLKEMİZ İFTİRA REJİMİNE DOĞRU GİDİYOR”
Adli Tıp Kurumu’na sevki Kardiyoloji Enstitüsü tarafından 2 defa engellenenHaberal, kendisini tutuklayan hakimlere ve mahkeme üyelerine ağır ifadeler kullandı. Haberal, sahibi olduğu Bütün Dünya Dergisi’ne yaptığı açıklamada; gerekçesiz tutuklu bulunduğunu iddia ederek, “… son yıllarda ülkemiz iftira rejimine doğru hızlı bir şekilde gidiyor. Bunun sonucudur ki 1.5 yıldan fazla bir süredir hiçbir yasal gerekçe gösterilmeksizin, bütün özgürlüklerim maalesef sivil bir yönetim döneminde gasp edilmiştir. Böyle bir durumu sivil bir yönetim döneminde yaşamamızı ülkemize ve demokrasimize yakıştırmadığımı, Yaptıran ve Yapanları kınadığımı, Aziz Milletimize saygıyla sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın açıklamasının altında imzasının yer alması dikkat çekiyor.

KENAN KIRAN / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.