Sezer'in rektörünün gerçek yüzü ortaya çıktı!

Sezer'in rektörünün gerçek yüzü ortaya çıktı!
Kastamonu Üniversitesi için yapılan rektörlük seçimlerinde sadece ‘bir’ oy almasına rağmen dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektörlüğe atanan Prof. Dr. Bahri Gökçebay’ın gerçek yüzü ortaya çıktı.

Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında adı geçen ve İşçi Partisi'ne (İP) ait Ulusal Kanal Televizyonu’nun '11. Yıl Kutlama Yemeği'ne çelenk gönderdi ve Ulusal Kanal’ı kutlayan tek rektör oldu. (Aydınlık)

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kastamonu Üniversitesi'nde çok tartışılacak bir karara imza atmış, en fazla oy alan Prof. Dr. Mustafa Safran yerine kendisi dahil 2 oy alan Prof. Dr. Bahri Gökçebay'ı rektör yapmıştı. Prof. Dr. Bahri Gökçebay, başörtüsü yasağını savunuyor, vatandaşların çocuklarını İmam Hatip Lisesi’ne göndermesine karşı çıkmasıyla biliniyor.

“DİNİ EĞİTİM BİAT KÜLTÜRÜNÜ YARATIR”
Kastamonu Üniversitesinin açılış töreninde konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, İmam-Hatip Liselilere alenen hakaret etmişti.

Rektör Gökçebay, "Popülist politikaların peşinde hiç ayrılmayan kimi siyasetçiler imam hatip liselerini savunurken ‘insanlar çocuklarının eğitimi sırasında dinini de öğrensinler diye imam-hatip liselerine göndermek istiyorlar’ savını ileri sürüyorlar. Bu sav tümüyle yanlış hatta toplumu tümüyle aldatmaya yöneliktir" iddiasında bulunmuş ve "Dini eğitim, 1400 yıl öncesinin tartışılamayan ve eleştirilemeyen kurallarına dayanır. Bu durum keskin bir biat kültürünü yaratır" diyerek hakaretlerine devam etmişti.

“BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERİ ALAN REKTÖRLER ANAYASA SUÇU İŞLİYOR”
Prof. Dr. Bahri Gökçebay, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili konuşmuş ve “Rektörler Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını görmezden gelerek üniversitelere başörtülü öğrencileri alarak anayasa suçu işliyor. Ben göz göre göre bu suçu işleyemem. Bu öğrencilerin üniversiteye girebilmesi için yasa değişikliği gerekli” iddiasında bulunmuştu.

Kadrolaşmanın ürkütücü boyutlara vardığını ve siyasi iktidarın kendisine yakın olarak atadığı rektörlerin altında çalışan öğretim görevlilerini susturmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu savunan Prof. Dr. Gökçebay, “Ya türbana evet diyenler ya da AKP’den aday adayı olanlar rektör olarak atanıyor. Ahmet Necdet Sezer döneminde Cumhurbaşkanı tarafından üniversitelere atanan rektör oranı yüzde 5 iken şimdi bu sayı yüzde 70’lerde. Büyük baskı ile karşı karşıyayız” demişti.

HABERVAKTİM ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.