''Sucu'' tayfası neler yapmış!

''Sucu'' tayfası neler yapmış!
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Ayşe Sucu'nun görevden alınmasından sonra yaşanan gelişmeler Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu'nun tepkisine sebep oldu.

Federasyon Genel Başkanı Recep Kıyak, Diyanet Vakfı Kadın Kolları Merkezi'nden istifa eden kadınların şimdiye kadar bir başarısını görmediklerini söyledi.

Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet Vakfı Kadın Kolları Merkezi'nde görev alanların önce kendilerinin İslam dinini iyi bilmeleri, yaşamaları, kılık ve kıyafet giyimlerine de dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Görevden alınan kişi ve görevinden istifa edenlerde bunu görmediklerini savunan Kıyak, şunları kaydetti:

"Kurumlarda değerlendirmeler başarılar ile ölçülür. Başarısızlığın da bir bedeli olmalıdır. Kadın merkezinin bugüne kadar kamuoyuna yansıyan bir başarısını görmedik. Diyanet altında hizmet veren bir merkezin yönetim kurulunun ilahiyatçılardan oluşması gerekmektedir. Diyanet'in yeniden yapılanmasını, kurumun hedef kitlesini genişletmesi olarak görmekteyiz."

"DİYANET YIPTARILMAYA ÇALIŞILIYOR"
Son gelişmelerin, milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinen Diyanet camiasının yıpratılmaya çalışıldığını gösterdiğini ifade eden Kıyak, "Bu, ülkemize yapılan büyük bir kötülüktür. Sürekli bilgi üretmek, bilgiyi toplumla paylaşmak ve güncel sorunlar hakkında yerinde ve zamanında açıklama yapmak görevine sahip olan Diyanet'e herkes destek vermelidir. Diyanet'in almış olduğu bütün kararları benimsiyor ve Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Pof. Dr. Mehmet Görmez'i destekliyoruz." diye konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.