Hürriyet ve hakim böyle avlandı - BELGE

Hürriyet ve hakim böyle avlandı - BELGE
Hürriyet gazetesinde dün yayınlanan ve Hanefi Avcı'yla ilgili olarak “Makam odasında arama için hâkim kararı yokmuş” başlığıyla verilen haberin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Yavuz Derinsoy / Habervaktim Özel

Habervaktim.com’un elde ettiği resmi belgelere göre, Avcı'nın makam odasının aranması kararı bizzat Hakim Rüstem Eryılmaz tarafından verildi. Hakim Eryılmaz, Hürriyet’te yer alan haberde “bu karar da nerden çıkmış” diyordu.

HAKİM RÜSTEM ERYILMAZ'IN SÖZLERİ
Hürriyet gazetesi ise, Hanefi Avcı'nın evinin aranması kararını veren Hakim Rüstem Eryılmaz'a dayandırarak verdiği haberinde, “Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın makam odasında arama yapılmasına ilişkin hakim kararı olmadığı ortaya çıktı” iddiasını ortaya attı. Hürriyet, haberinde 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Rüstem Eryılmaz’ın 27 Eylül 2010’da verdiği arama kararında arama yapılacak yer olarak sadece Avcı’ının evi ve müştemilatının verildiğini yazdı. Gazete, Hakim Rüstem Eryılmaz'ın konuyla ilgili olarak “Verdiğim kararı okumamışlar mı? Atlamışlar mı acaba? Belki başka bir mahkemeden arama kararı vardır. O karara ilişkin bu aramayı yapmış olabilirler” sözlerini de haberine dayanak gösterdi.

BELGELER HÜRRİYET VE HAKİMİ YALANLIYOR
Habervaktim'in elde ettiği resmi belgeler ise hem Hürriyet gazetesini hem de Hakim Rüstem Eryılmaz'ı yalanlıyor. Belgelerde Devrimci Karargah örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklanan Avcı'nın evinin ve makamının aranmasının bizzat hakim kararıyla gerçekleştiği görülüyor. Üstelik kararı veren hakim de Hürriyet'in 'böyle karar vermedi' diye haberini dayandırdığı Rüstem Eryılmaz. Hakim Eryılmaz'ın verdiği arama kararında Avcı'yla ilgili olarak aranılacak adresler şu şekilde sıralanıyor: 1-Çevreyolu Esentepe mevkii, Tepebaşı Polisevi yanı, Emniyet Müdürlüğü Konutu ve müştemilatı, 2-Arifiye Mah. Kıbrıs Şehitleri caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü makam odası ve müştemilatı.

BELGEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 1

BELGEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 2


DOĞAN GRUBU KASETLERDEN Mİ ENDİŞELİ?
Öte yandan Hanefi Avcı'yı aklamaya yönelik Hürriyet gazetesinde yayınlanan haberin muhabiri Toygun Atilla'nın Avcı ile çok samimi olduğu öğrenildi. Atilla, Doğan Grubu'nda gazetecilik yapan ve yine Hanefi Avcı ile yakın dostluğu bulunan Nedim Şener'in yetiştirdiği muhabirlerden biliniyor. Doğan Grubu'nun Hanefi Avcı'nın makamında yapılan aramayı hukuken geçersiz kılmaya çalışmasının altında, Avcı'nın ofisinden çıkan kasetlerin içeriği ve başka kasetlerin olma ihtimali yattığı belirtiliyor.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.