İri medya, bu olayı haber değeri görmedi!

İri medya, bu olayı haber değeri görmedi!
Dün Habervaktim’de yayınlanan “Onama mı, bozma mı? Yaz şuraya” şeklindeki ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. bugün pek çok gazetenin ana sayfasında habervaktim’in ortaya çıkardığı bu şok ses kaydı vardı. Hürriyet, Milliyet, Vatan,

HABERVAKTİM.COM

ŞOK SES KAYDI İÇİN TIKLAYIN

Terör, çete, gasp gibi suçlardan yargılanan sanıkların dosyalarını zamanında karara bağlayamayınca serbest kalmalarına sebep olan Yargıtay’da işlerin nasıl yürüdüğünü net bir şekilde ortaya koyan ses kaydı gündeme bomba gibi düştü.

Dün habervaktim’de yayınlanan bu ses kaydı istenilen dosyanın jet hızıyla görüşülebildiğini ortaya koymakla birlikte, istenilen yönde karar alındığını gözler önüne seriyordu.

YARGITAY ÜYESİ: “ONAMAMI, BOZMA MI, YAZ ŞURAYA”
Ses kaydında Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan olduğu iddia edilen kişi, bir dosya ile ilgili olarak karşısındaki kişiye “Onama mı istiyorsun, bozma mı? Sen onları yaz da, bozma onama diye de yaz bana.. Şimdi ben
onları şimdi şey yapamam da, aklımda tutamam” diyor.

X ŞAHIS: “BOZMA BOZMA.. O DA BOZULMALI BAK…”
Meçhul kişi de “Bozma, bozma. İki yıl ceza almışlar ya... İsim yazıyorum ha” diyerek, bozulmasını istediği dosyanın numarasını yazıyor. Meçhul kişi Yargıtay Üyesi Aktan olduğu iddia edilen kişiden ayrıca şu talepte bulunuyor: “Bi de onu da vereyim de onu da söyle. O da bozulmalı bak... Tetkik hakimine gitmiş....davası. Beni öldüreceksin sen ya.”

VE O DOSYA BİR AY SONRA BOZULUYOR
Haziran 2010’daki bu görüşmeden yaklaşık bir ay sonra Yargıtay 8. Ceza Dairesi, 2008/2083 sayılı bu dosyanın temyiz incelemesini tamamlayarak, kararı bozuyor.

YARGITAY’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Tartışılan tahliyelerle ilgili olarak hükümeti suçlayıcı açıklamalar yapan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in bu olay karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor. Gerçeker, dün konuyla ilgili sorularımıza sessiz kaldı.

KİM NASIL GÖRDÜ?
Dün Habervaktim’de yayınlanan “Onama mı, bozma mı? Yaz şuraya” şeklindeki bu ses kaydı gündeme bomba gibi düştü.

Pek çok gazete bugünkü sayılarında kayda geniş yer verdi. Konu Akit, Star, Yeni Şafak, Zaman’ın ana sayfasında geniş yer buldu.

Hürriyet, Milliyet, Vatan, Habertürk, Akşam, Taraf gibi gazeteler ise bu skandalda haber değeri görmedi!

KİM NASIL GÖRDÜ TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.