Büyükerşen Çağırdı Kılıçdaroğlu Gitti

Büyükerşen Çağırdı Kılıçdaroğlu Gitti
Uzun zamandır CHP'ye geçeceği konuşulan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ayağına çağırarak, parti rozetini takdırdı.

Eskişehir, Türk siyasetinde rastlanmayan bir katılım törenine sahne oldu. DSP'den CHP'ye geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, rozet takma töreni için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ayağına getirdi. Törenin, CHP Meclis Grup Toplantısı'nda yapılması teklifini kabul etmeyen Büyükerşen, Eskişehir'de ise geniş katılımlı bir program hazırladı. Bazı ilçe belediye başkanları ve DSP'li yerel yöneticilerle CHP'ye katılan Büyükerşen, eski partisinin seçmenlerinden destek istedi. Kılıçdaroğlu da herkesi CHP'ye çağırdı. 

CHP'nin, Ankara'da TBMM grup toplantısında rozet takma teklifini kabul etmeyen Büyükerşen, katılım için Eskişehir'de coşkulu bir tören hazırlattı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da ayağına çağırdı. Yaklaşık 3 bin vatandaşın doldurduğu Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda bazı ilçe belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri ve DSP'li yerel yöneticilerle birlikte CHP'ye katılan Büyükerşen, eski partisinin seçmenlerinden de CHP'ye destek vermelerini istedi. Ergenekon'dan tutuklu bulunan isimlere dolaylı destek mesajı gönderdi.

Törendeki ilk konuşmayı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmek için herkesin desteğini istedi. Kılıçdaroğlu, "Geçmişte ANAP'a, DP'ye hatta AKP'ye oy vermiş tüm yurttaşlarımızı halkın iktidarı için CHP çatısına çağırıyorum. Dereler, ırmaklar, nehirler akar denizlerde buluşur. Bizim artık bölünme lüksümüz yoktur. Beraber olacağız. Oy alamadıysak bunun suçlusu halk değil biziz." dedi. Başbakan Erdoğan'ın "Belediyeler arasında ayrım yapmıyoruz." dediğini ancak ayrım yaptığını savunan CHP lideri, "Ankara ve İstanbul metroları hâlâ bitmedi. Hazine'den para aldılar, ödemediler. Büyükerşen 'gölge etmeyin kendim yapacağım' diyor önüne duvar örüyorlar. 6 ayda bir başvuruyor, izin vermiyorlar." iddiasında bulundu.

Yılmaz Büyükerşen ise Atatürk'ün rozetini taktığını belirterek başladığı konuşmasını metinden okurken, buna ilginç bir gerekçe gösterdi: "Siz aslında irticalen konuşmama alışıksınız ama beni ilk defa metin okurken göreceksiniz. Öyle bir ortamdayız ki, bir tek sözcük ve bir tek virgül bile insanların zulme uğramasına sebep olabiliyor. Dokunulmazlık zırhına sahip olmadığım için tedbirli davranmak zorundayım, bağışlayın. Bilin ki her günümüz kabir azabı şeklinde geçiyor." Kendisine yönelik her alanda saldırılar olduğunu öne süren Büyükerşen, "Müfettişlerin biri gitmeden diğeri geliyor. İftira atıyorlar. Kötü davranışlara ve hakaretlere maruz kalıyoruz. Devletin polisi yine sahnede, ellerinde makineler ve metreler olan kalabalık ekipler haftalardır şehirde dolaşıyor, Eskişehir'de yaptığımız parkların döşeme taşlarından, beton duvarlarından, ağaçlarından, çiçeklerinden, elektrik direklerinden tutun da Porsuk üzerindeki köprülere kadar yaptığımız her şeyi sayıyor, ölçüyorlar." diye konuştu.

Bu arada Büyükerşen'in DSP'den istifasının ardından belediye başkanlığı görevini bırakıp bırakmayacağı merak konusu oldu. Büyükerşen'in, 2002'de yaptığı konuşmada DSP'den istifa edip makamını bırakmayan belediye başkanlarını 'şerefsizlik'le suçladığı ortaya çıkmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA İLGİNÇ HEDİYE...
CHP'ye katılım töreninde, dikkat çeken önemli bir ayrıntı da vardı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kılıçdaroğlu'na, üzerinde Fidel Castro ve Küba devriminin öne çıkan isimlerinin Che Guevara'nın resimlerinin bulunduğu yağlı boya tabloyu hediye etti. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.