İngiliz bakan ağzından kaçırdı!

İngiliz bakan ağzından kaçırdı!
İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin de vurulacak hedefler arasında olduğunu söyledi

Koalisyon Güçleri'nin Libya'ya müdahalesinin ardındaki gerçek ortaya çıktı. İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin de vurulacak hedefler arasında olduğunu söyledi.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, Kaddafi'yi öldürmek amacıyla düzenlenecek bir saldırı ya da suikast girişiminin meşru olacağını, çünkü Kaddafi'nin ordunun başkomutanı olarak askeri hedefler arasında olduğunu ileri sürdü.

Oysa Pentagon sözcüsü William Gortney, "Biz Kaddafi'nin peşinde değiliz" diye konuşmuştu. İngiltere'de Libya operasyonuna muhalif olanlar, çoğu İşçi Partili olan birkaç milletvekiliye sınırlı. Ama bu operasyonun nasıl sonlanacağı konusunda şüpheleri olan ya da çekimser tavır takınanların sayısı çok. Özellikle de endişeler İngiliz askerlerinin olası kara operasyonlarına katılması üzerine yoğunlaşmış durumda.

ÖZEL GÜÇLER KULLANILABİLİR
Başbakanlık, karaya çıkma olasılığının az olduğunu anlatma gayretinde, ancak dikkatli bir şekilde özel güçlerin kullanılması olasılığını da reddetmedi.

Milletvekilleri, Albay Kaddafi'nin hava saldırılarından sağ salim çıkıması halinde karadan İngiliz askerlerinin operasyonlar düzenlemesi konusunda huzursuz. Tüm partilere mensup milletvekilleri "bir işgal gücü" kullanılmasını açık bir şekilde engelleyen BM kararının belirsiz olduğuna işaret ediyor. Bunun kastılı olarak belirsiz bırakıldığı, karadan bir askeri harekat yapılması halinde bunun Libya'yı işgal etmek anlamına gelmediği şeklinde bir savunma için açık kapı bırakıldığı savunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.