Yas yerine içkili eğlence

Yas yerine içkili eğlence
Türkiye'yi derinden sarsan 21 Ekim'deki Dağlıca baskınında 13 asker şehit edilmesinden 70 gün sonra Dağlıca Taburu'ndaki rütbelilerin yılbaşı partisi verdiği iddia edildi. Başta tabur komutanı Yarbay Onur Dirik olmak üzere subayların ellerinde içki kadehl

PKK'nın 21 Ekim'de basıp 13 askeri şehit ettiği taburda olaydan kısa bir süre sonra yılbaşı partisi verildiği iddia edildi. üç saat boyunca su gibi içki içildiği eğlencede Onur Dirik dahil herkesin zil zurna sarhoş olduğu belirtildi. Bu partiyi kanıtlayan ise toplam 45 dakikadan oluşan bir kamera kaydı. Bu görüntülerin yılbaşı gecesinde çekildiği iddia edildi. Görüntülere göre askeri kanunlara göre yasak olmasına rağmen Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik başta olmak üzere komutan ve erler taburda içki içiyor. Görüntülerden, gecenin sonuna doğru askerlerin oldukça sarhoş oldukları anlaşılıyor. Kamera kaydında Onur Dirik, elinde rakı kadehiyle sık sık görüntüye giriyor. Bir ara getirilen davulu boynuna asıp çökertme şarkısını çalıyor, piste çıkıp dans ediyor.

Kamera kaydı, ''Dağlıca Taburu'nda Yılbaşı 31.12.2007'' yazısıyla başlıyor. Ardından ''Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen ve bize abi gibi davranan saygıdeğer Tabur Komutanımız Topçu Kurmay Yarbay Onur Dirik'e teşekkürlerimi sunarım'' yazısıyla kaydı çeken askerin adı yer alıyor. Taburun şömineli küçük bir odasında yapılan eğlencede komutanlar, televizyonunun hemen yanındaki koltuklarda eğlenirken, tam karşılarında rütbesi küçük komutanlar ve erler için bir masa hazırlandığı görülüyor. Masaların üzerinde rakı, votka ve şarap şişelerinin yanı sıra bira şişeleri de bulunuyor. Görüntülerde bir er ''Tabur komutanının rakısı bitti, rakı bulun'' diyor. Rakı bulunmaması üzerine de kendisine bira veriliyor.

Davul çalınan eğlencede daha sonra televizyondaki programlar takip ediliyor. Dirik ve askerler, çalınan parçalar eşliğinde pistte göbet atıyor. Elindeki mendille göbek atan Dirik, oynamayan askerleri de piste kaldırıyor. Eğlence devam ederken bir televizyon kanalında ekrana dansöz çıkmasıyla birlikte Dirik bir kez daha piste çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.