'Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden'

'Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden'
Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un 'Başörtüsü moda olarak takılırsa sorun olmaz' açıklamasını

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, sendika merkezinde yaptığı açıklamada, "Müslüman kadının kimliği olan başörtüsü Allah'ın emri Kur'an'ın hükmüdür. Süheyl Batum moda açılımı yapmak istiyorsa kendi başını örtsün. Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden." dedi.
İnanç ile modanın çok ayrı şeyler olduğunu vurgulayan Bayraktutar, "Kur'an'da emirler kesin bir dille ifade edilmişken, Süheyl Batum'un konuşması sadece örtüye ve dine karşı düşmanlığındandır. Bu tutum aynı zamanda insan haklarına ve inanç özgürlüğüne de aykırı bir yaklaşımdır. Batum'u şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'nin başörtü konusunda hazırladığı iddia edilen rapora da değinen Bayraktutar, "Böyle bir sorunun varlığını bile kabul etmezken referandumda atıp tutuyorlardı. Ne oldu başörtü raporu? Hani referandumdan hemen sonra açıklanacaktı? CHP'nin derdi, var olan sorunu çözmek değil sulandırmaktır." diye konuştu.


CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.