Bir kadın günde kaç kelime konuşur?

Bir kadın günde kaç kelime konuşur?
Ria Novosti haber ajansından gazeteci Svetlena Kolçik'in "Dedikoducu kadınlar; ya da kadınlar neden çok fazla konuşur" başlıklı makalesinde, kadınların çok konuşmaları ilginç anekdotlarla anlatılıyor.

Makalesine eski bir Rus hikayesi ile başlayan Kolçik, "İki bayan bir hapishane hücresinde on yıl birlikte kalır. Aynı gün hücreden tahliye olurlar. Ancak koşarak evlerine dönmek yerine, hapishane kapısında bir iki saat daha sohbet etmekten kendilerini alamaz" örneğini verdi.

San Fransisco nöropsikiyatrist uzmanlarından Dr. Louann Brizendine'nin kitabı The Female Brain'e atıfta bulunan Kolçik, "Yazar kadın ve erkeklerin tabiatları gereği düşünme, hissetme ve davranışlarının farklı olduğunu söylüyor. Hormanel farklılıklar nedeni ile erkekler açısından sıkıcı, rahatsız edici durumda olsa da kadın konuşmasını durduramıyor... Yazara göre kadınlar ortalama günde 20 bin kelime konuşurken, erkekler bunun ancak üçte birine ulaşabiliyor..."

Tek heceli seslerin de dahil olması durumunda 20 bin kelimenin de üzerine çıkılabileceğini kaydeden yazar, bir kısım erkeklerin de çok fazla konuştuklarına dikkat çekiyor.

Kadınların dünyayı bir kısım düşünceleri sesli olarak ifade ederek anladıklarını kaydeden Kolçik, "Bizler konuşurken bilgileri alıyor, analiz ediyor ve karar veriyoruz. Sadece düşünme olduğunda karıştırıyoruz. Sesli düşünmeyi tercih ediyoruz. Olayları tekrarlamaya meyilliyiz. Güneşli bir bahar gününde kelebeklerin çiçekten çiçeğe uçması gibi, bizlerde bir konudan diğerine atlıyoruz. Başkaları için çok önemsiz detaylara yoğunlaşabiliyoruz. Bazen erkekler gerçekten ne konuştuğumuzu anlayamayabiliyor..." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.