CHP'liler türbede dua etti

CHP'liler türbede dua etti
Kastamonu'da CHP milletvekili adayları ve parti yöneticileri, önce Atatürk anıtında saygı duruşunda bulundu, ardından da Hazreti Pir Türbesi'nde yapılan dua ile seçim startını verdi.

Kastamonu Milletvekili adayları Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Hasan Baltacı, Eczacı Ayşenur Özden, CHP Kastamonu İl Başkanı Mehmet Salih Karasalihoğlu, Merkez İlçe Başkanı Günal Genç, parti yöneticileri ve partililer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle önce Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Hazreti Pir türbesine giden milletvekili adayları ve partililer, ellerini açarak dua ettiler.

Atatürk anıtında yaptığı basın açıklamasında, 23 Nisan'da seçim startını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden İl Başkanı Karasalihoğlu, "Bugün çok özel bir gün. Böyle bir günde seçim startını vermiş olduk. Millet İdaresinin vücut bulduğu tam bağımsız Türkiye'nin şekillendiği Türkiye Büyük millet Meclisi'nin kuruluşunun 91. yılının büyük bir onurla kutluyoruz." dedi.

Seçilebilmek için Hazreti Pir türbesinde dua eden milletvekili adaylarından eski Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, türbe ziyareti ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi. Gökçebay, "Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu, dün seçim bildirgesini açıkladı. Gerçekten bu seçim bildirgesindeki projelerin hepsi, uygulanabilir ve kolayca ülkenin darboğazlarının aşılmasında yardımcı olabilecek projelerdir. İlimizde seçim startını verdik. Hazreti Pir'e gelerek duamızı da ettik." şeklinde konuştu.

"İNSANLARIN DİNDAR OLMALARINI GERİCİLİĞE DOĞRU GÖTÜRMEK YANLIŞ"
Türbe ziyaretinin, oy avcılığı olarak algılanmasına da tepki gösteren Gökçebay, şöyle devam etti: "Sonuç olarak ülkemizin yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkedir. Elbetteki ülkemizin her ferdini manevi değerlerinden uzak göremezsiniz. İnsanların dindar olmalarını, hemen gericiliğe doğru götürmek yanlış bir değerlendirmedir. Böyle bir şey, CHP için söz konusu olamaz. Ama Atatürk'ün laik demokratik, sosyal hukuk devletine bağlılığı şeklinde devam edeceğiz. Laikliğin içerisinde dindarlığa engel olan hiçbir şey yoktur. Bu bakımdan CHP de bu uygulamalarla yolundan ayrılmış olacak değildir."

"MANEVİ DEĞERLERE SAYGIMIZ SONSUZ"
CHP'nin kadın milletvekili adayı Özden ise CHP'nin manevi değerlere de saygı duyduğunu vurguladı. Özden, "Seçim startını verdik. CHP'nin projeleri ile başarılı olacağına inanıyoruz. Halk partisi tüm seçmenlerini kucaklayacak projeler yaptı. CHP adayları olarak, bizlerin de Kastamonu'ya özel projelerimiz var. Bunların dışında halkımızı kucaklayacağız, onların ellerini sıkacağız. Ve çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Büyük başarı ile seçimi tamamlayacağız. Halkımızın manevi değerlerine saygımız sonsuz. CHP, şimdiye kadar dinsizlerin partisi olarak algılandı. Böyle bir algılama son derece yanlış. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti Türkiye. Biz tüm bu değerleri savunuyoruz. Ayrıca, manevi değerlere de saygımız sonsuz ve sonuna kadar savunuyoruz." diye konuştu.

CHP'liler, türbe ziyaretinin ardından, parti binasına hareket etti. 29 mart yerel seçimlerinde de Kastamonu Belediyesi CHP kadın belediye başkan adayı Müjgan Alagöz, seçim startını türbeden vermiş, ulusal basında CHP'de türbe açılımı olarak değerlendirilmişti.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.