Yandaş sigorta!

Yandaş sigorta!
Seçimler öncesinde oy avına çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), köylüleri oy karşılığında aile sigortasına kayıt ettiği iddia edildi.

CHP'li yetkililerin özellikle dul, yetim ve ihtiyaç sahiplerine köylülere " Sizi aile sigortasına kaydettik. Oyunuzu bize verin. Seçildiğimizde aile sigortasından hemen yararlanın" diye yazılı belge vererek vatandaştan oy istiyor. CHP'li yöneticilerin oluşturdukları bir ekip ve bazı milletvekili adayları tarafından vatandaşa verilen aile sigortası kayıt belgesinin yine vatandaşın kendi el yazısıyla doldurulması dikkat çekiyor. Üzerinde "Herkes için CHP" yazısı ile vatandaşın isim, adresi ve partinin altı oklu ambleminin bulunduğu belge için sıra numarası verilirken sonunda ise "Aile sigorta kütüğüne kayıt edildiniz. CHP iktidarında bu kütüğe kayıtlı ve durumları beyana uygun olanlar Aile Sigortası'ndan hemen faydalanmaya başlayacaklar. "ifadelerine yer veriliyor. 

Alınan bilgiye göre, çalışmalarını artıran CHP, seçimlere az bir süre kala Eskişehir'de özellikle Tepebaşı ile diğer CHP'li belediyesinin hizmet alanında olan köy ve mahallerde vatandaşlardan aile sigortası kaydı karşılığında oy istiyor. Seçim yasaklarına aykırı davranan CHP bu köy ve mahallelerde dul, yetim ve ihtiyaç sahiplerine " Sizi aile sigortasına kaydettik. Oyunuzu bize verin. Seçildiğimizde aile sigortasından hemen yararlanın" diye yazılı belge vererek vatandaştan oy talep ediyor. Söz konusu kayıtları yaparken de evrakların vatandaşın kendisi tarafından doldurulması sağlanıyor. Kaydı yapılan kişinin adres bilgileri, isim soy isim ve imzası kendi el yazısıyla yazması sağlanması dikkat çekiyor. İri puntolarla "Alındı belgesi" yazılan belge üzerinde, "Herkes İçin CHP" yazısı ile birlikte CHP'nin altı oklu amblemi de yer alıyor.

Belgenin alt kısmında ise koyu harflerle " Aile Sigortası Kütüğü'ne kayıt edildiniz. CHP iktidarında bu kütüğe kayıtlı ve durumları beyana uygun olanlar Aile Sigortası'ndan hemen faydalanmaya başlayacaklar" yazısı bulunuyor.



BELGEYE GÖRE 100 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞ AİLE SİGORTASINA KAYIT EDİLMİŞ

Söz konusu belgeye sıra numarası da yer alıyor. Buna göre, işlem sıra numaraları ile kayıt yapılan kişinin sırası CHP yöneticileri tarafından numaralandırılıyor. Söz konusu belgelerdeki sıra numaralarının 102 bin ile başlaması dikkat çekiyor. Bu bağlamda, CHP'nin bu yolla 100 bini aşkın kişiyi aile sigortasına kayıt ettiği tahmin ediliyor.

CHP'nin bu davranışın ise seçim yasaklarına aykırı olduğu ve buna göre de suç işlendiği belirtildi. Hukukçular, vatandaşa seçim vaadi olarak böyle bir belgenin verilemeyeceği, verilmesi halinde ise bunun vatandaşı kandırma olarak değerlendirileceği bununda suç olduğunu vurguladı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.