Mason Haçlı Şövalyesi

Mason Haçlı Şövalyesi
Norveç’teki katliamın sorumlusu olarak yakalanan ve “Mason” olduğuöğrenilen Anders Behring Breivik’in ortaçağdaki Haçlı Şövalyeleri’ne &oum

 


Breivik, internette yayınladığı ve “2083 Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi” başlıklı bin 500 sayfalık “manifestosunda” kendisi hakkında da bilgi veriyor. Avrupa’nın “İslâmlaşma” tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu iddia eden Breivik, buna karşı mücadele edilmesi gerektiğini savunuyor ve kendisini bir “Tapınak Şövalyesi” olarak niteliyor.

İSLÂMA KARŞI SAVAŞ İLAN ETMİŞ

92 kişiyi katleden Fundamentalist Hıristiyan Breivik ile ilgili ulaşılan yeni bilgiler, Breivik’in söz konusu saldırıyı rastgele işlemediğini, saldırıya Hıristiyanlık ve Masonluktan teorik izahlar getirdiğini ortaya koyuyor. Breivik, saldırıdan birkaç gün önce Youtube’da paylaştığı İngilizce yazılmış manifestosunda, “Avrupa’daki medeniyetler çatışmasına” işaret ederek, Avrupa’nın İslâmlaşmasına karşı “silahlı mücadele başlatılması gerektiğini” savunuyor. Breivik, çok kültürlülüğü savunan Avrupalı solcuları da Müslümanlara hizmet etmekle suçlayarak, onlara karşı da savaşılması gerektiğini ileri sürüyor. Manifesto, “İsa’nın ve Süleyman Mabedi’nin Şövalyeleri” imzasını taşıyor.

“BAZILARI DOSTUMUZ, BAZILARI DÜŞMANIMIZ” 

Breivik’in manifestosu, son yıllarda Avrupa’da artış gösteren İslâm karşıtı yayınların nasıl bir tehlikeyi davet ettiğini de açıkla gözler önüne seriyor. Breivik manifestosunda, “Tüm medeniyetler eşit değildir, bazıları diğerlerinden daha üstündür. Bazıları bizim dostumuz, bazıları ise düşmanlarımız” diye yazıyor. Müslümanların, Hıristiyan Batı medeniyetini tahrip etmek için Avrupa’ya sızdıklarını iddia eden Breivik, Avrupa ülkelerindeki İslâm karşıtı kitaplar yazan yazarları da pasiflikle suçluyor. Breivik, “Eğer bu yazarlar İslâm’a karşı silahlı mücadeleyi savunma konusunda korkak davranırlarsa, birileri bunu yapacaktır” diyerek, Müslümanların Avrupa ülkelerinden gerekirse silah zoruyla çıkarılması gerektiğini savunuyor.

“ŞİDDET DEĞİŞİMİN ANASIDIR”

“Bu düşüncelerimi 12 yıl önce başka birisinden duysaydım, paranoya ve fanatik komplo teorisi olduğuna inanırdım” diyen Breivik, “Batı Avrupa Ulusal Direniş Hareketleri” adında bir oluşumdan söz ederek, tüm Avrupa ülkelerinin 1 Ocak 2020 yılında kadar bu oluşumun taleplerine boyun eğmesi gerektiğini yazıyor. “Şiddet değişimin anasıdır” diyen Breivik, Müslümanların Avrupa’dan tehcir edilmesi için tıpkı haçlı orduları tarihindeki “Tapınak Şövalyeleri” gibi her ülkede küçük silahlı birliklerin oluşturulması gerektiğini savunuyor. “Biz bunu yapmak istemiyoruz, ancak başka bir tercih şansı bırakılmıyor. Buna karar verdikten sonra az kişiyi öldürmektense çok kişiyi öldürmek daha iyidir” diyen Breivik, yaşanacak çatışmalarda öldürülecek tahmini insan sayısını bile hesaplamış. Breivik, Avrupa genelinde 45 bin insanın öleceğini, 1 milyon kişinin de yaralanacağını öngörüyor.

KLAVUZU MERKEL VE CAMERON

Öte yandan Breivik’in manifestosunda “Biz” diye yazması ve “İsa’nın ve Süleyman Mabedi’nin Şövalyeleri” gibi “örgüt” isimlerinden söz etmesi, Avrupa ülkelerini, saldırıların devamının gelip gelmeyeceği konusunda endişeye sevk etti. Avrupalı uzmanların yaptığı yorumlarda, son yıllarda Avrupa ülkelerinde, İslâm ve “çok kültürlülük” karşıtı söylemlerin bu tür saldırılar için uygun bir zemin oluşturduğuna işaret ediliyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Çok kültürlülük iflas etti” diyerek ülkesindeki yabancıların Alman kültürünü benimsemelerini istemişti. Geçtiğimiz Şubat ayında da İngiltere Başbakanı David Cameron çok kültürlülük politikasını eleştirmiş, “İngiltere’nin daha güçlü bir ulusal kimliğe ihtiyaç duyduğunu” savunmuştu.

TAPINAK ŞOVALYELERİ
Tapınak Şövalyeleri (Süleyman Tapınağı ve İsa’nın Fakir Askerleri), tanınmış Hıristiyan askerî tarikatlarından biridir. Resmî olarak iki yüzyıl boyunca faaliyette bulunmuşlardır. Katolik Kilisesi tarafından 1129 yılında tanınan tarikat kısa zamanda güçlenmiştir. En güçlü zamanlarında askerî varlıkları 20 bini bulmuştur. Tarikatın ömrü neredeyse haçlı seferleriyle eş olmuştur. Beyaz renkteki eşyaları üzerindeki kırmızı haçlarıyla Tapınak Şövalyeleri zamanlarının en korkulan haçlı grubu olmuşlardır. Tarikatın askerî kanadı savaşlarda ün kazanırken, tarikata bağlı diğer gruplar Avrupa genelinde ve Kutsal Topraklar’da geniş ölçekte yapılanmışlardır. Kutsal Topraklar’da ve Avrupa’da birçok mevzi inşa eden tarikat bankacılık ve para transferinin ilkel bir formunu bularak Hıristiyan Hacılara büyük kolaylıklar sağlamıştır.


ERTUĞRUL CESUR/ YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.