Moderatöre 'höööt' dedi

Moderatöre 'höööt' dedi
Beyaz Tv ekranlarında Latif Şimşek'in modere edip, Akşam Gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın yorumcu olarak katıldığı “Med-Cezir” adlı programda 'moderatör' kavgası yaşandı.

Canlı yayında 'sunucu' yerine ‘Moderatör’ kelimesinin kullanılmasına kızan Zekeriya Beyaz, kelimelerin Türkçe kullanılması gerektiğini savundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Med-Cezir’ adlı tartışma programının bu haftaki konuğu Ünlü İlahiyatçı Profesör Zekeriya Beyaz’dı. Kendine has üslubu ile gündem yaratan Zekeriya Beyaz, ‘sunucu” yerine ‘moderatör’ kelimesi kullanılınca tepkisini yine kendine has üslubu ile gösterdi.




NEYSİNİZ SİZ? KİMSİNİZ SİZ?

Moderatör kelimesinin kullanılmasına kızan Zekeriya Beyaz, Latif Şimşek’e sert çıktı. Latif Şimşek’in kendisinin moderatör olduğunu hatırlatması üzerine müdahale eden Zekeriya Hoca “Neysiniz siz? Kimsiniz siz? Ne demek o?” dedi.

Latif Şimşek’in ‘moderatör’ün kelime anlamını açıklamasının ardından konuşan Zekeriya Beyaz “Sunucuya ne oldu? Ama ben sunucu anlıyorum. Modere-Modara deyince ben şaşırdım biraz. Ayıp diye bir şey var işte. Ben bunları eleştiririm” diyerek Latif Şimşek’e sert çıktı. Zekeriya Hoca’nın tepkisini el kol hareketleri ile belirtmesi ise stüdyoda komik anların yaşanmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.