İsrail gazetesinden iğrenç benzetme

İsrail gazetesinden iğrenç benzetme
Haaretz, Türkiye'nin bölücü terör örgütüyle mücadelesini İsrail'in Filistin işgaliyle bir tuttu...

İsrail gazetesi Haaretz "Türkiye’nin insansız hava araçlarına olan ihtiyacı bir zamanlar yakın olan müttefikleri birleştirebilir" başlıklı haberinde, Ankara’nın İsrail’i Gazze saldırılarını kınarken, aynı tutumla terörist örgüt olarak tanımlanan PKK’yı bombalarken hiç tereddüt etmediği yorumunu yaptı.

Gazete, Türkiye’nin Irak’ın hava sahasına girerek köyleri ve PKK üyelerinin yeri olduğu sanılan alanları bombaladığı, kadınların ve çocukların da dahil olduğu masum insanların ölümüne neden olduğunu öne sürdü.

Haberde, İsrailli diplomatlar gibi Türkiye’nin büyükelçisine de kınama çağrısı yapıldığı belirtilerek, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin, Türk ordusunun Irak topraklarındaki faaliyetlerini derhal durdurmasını talep ettiği ifade edildi.

Gazete, Türk kaynaklara göre, Türk ordusunun İsrail’den aldığı insansız hava araçlarını kullandığı ve Türkiye’nin diğer ordu ekipmanları ile birlikte daha fazla insansız hava aracı satın almayı istediğini iddia etti.

Haaretz’e konuşan üst düzey bir Türk yetkilinin, "PKK’ya karşı olan savaş belki de Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için bir etken olabilir. Türkiye’nin insansız hava aracına ihtiyacı var ve İsrail iyi bir kaynak olabilir" dediği ifade edildi.

Öte yandan, Türkiye’nin şu ana kadar politikasının Türk yapımı ya da diğer ülkelerle ortak üretim ekipmanlar almak olduğuna dikkat çekildi, ancak Kürt hareketine karşı saldırıların artmasıyla Türkiye’nin acil alım yapmaya karar verdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.