Erdoğan konuştukça İsrail susacak

Erdoğan konuştukça İsrail susacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti İsrail basınında yankı bulmaya devam ediyor.

Arap Baharı turuna devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik söz ve çağrıları karşılıksız kalacak. Bunun nedeni de İsrail İç Kabinesi'nin aldığı bir karar. Karar göre,

"Türkiye Başbakanı'nın tehdit ve beyanlarına karşılık verilmeyecek."

İbranice yayımlanan İsrael Hayom gazetesi İsrail'in 'Sekizler' olarak adlandırılan iç kabinesinin, dünkü toplantısında "Türkiye Başbakanı'nın tehdit ve beyanlarına karşılık verilmemesi" politikasının sürdürülmesi kararı aldığını belirtti.

İngilizce yayımlanan Jerusalem Post gazetesi ise Erdoğan'ın Kahire'de Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmayı fotoğrafıyla birlikte verirken, Erdoğan'ın bölge ülkelerini içeren turunun başlangıcında coşkulu bir şekilde karşılandığını kaydetti.

ERDOĞAN MODEL SUNDU

Haaretz gazetesi, İbranice ve İngilizce baskılarında Başbakan Erdoğan'ın Mısır'ın Hristiyan Kıpti lideri Şenuda III ile Kahire'de yaptığı görüşmenin fotoğrafını yayımlarken, haberin manşetinde "Erdoğan'ın Kahire'de, Türkiye'yi tüm Arap ülkeleri için model olarak sunduğu" belirtildi.

Maariv gazetesi, Erdoğan ile Filistin Yönetimi Devlet başkanı Mahmud Abbas'ın Kahire'deki buluşmasını gösteren fotoğrafla birlikte, Erdoğan'ın bu görüşmede "BM'de Filistin bayrağını görmenin zamanı geldi" dediğini aktardı.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALIN

İbranice yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesiyse, yine Erdoğan-Abbas'ın ikili görüşmesinden bir fotoğrafını sayfalarına taşıyarak, Erdoğan'ın Kahire ziyaretinde Abbas'la "dostane" bir görüşme yaptığını bildirdi. Gazete, ancak Erdoğan'ın "Türkiye'yi örnek alın" sözlerinin tepki çektiğini ifade etti.

BEŞİKTAŞ-MACCABİ TEL AVİV MAÇI DA GÜNDEMDE

Bu arada İsrail basını, bu akşam İstanbul'da oynanacak Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv karşılaşmasıyla ilgili haberlere de geniş yer verdi. İstanbul'da Maccabi Tel Aviv futbolcuları için alınan önlemleri gösteren fotoğrafları da sayfalarında kullanan İsrail basını, "Beşiktaş'ın bir numaralı taraftarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu" da bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.