TÜBA’da ateist kalkışma

TÜBA’da ateist kalkışma
Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA’da yıllardır çöreklenen sol ve ateist kadro, kurumda yapılacak değişiklikler üzerine ortalığı ayağa kaldırırken, ideolojik yapılanmanın devam etmesi için kamuoyunu yanıltmaya ç

Yaklaşık 18 yıl önce DYP-SHP Koalisyon Hükümeti döneminde kurulan ve dönemin Başbakan Yardımcısı SHP’li Erdal İnönü’ye bağlanan, daha sonra da Murat Karayalçın’la yola devam eden TÜBA, o tarihten bu yana sol akademisyenlerin arpalığı gibi çalıştı. Bugün hükümeti, “KHK ile TÜBA’ya müdahale etmekle” suçlayan çevreler, TÜBA’nın sıfırdan kuruluşunun da bir KHK ile gerçekleştirildiğinden ise hiç söz etmiyorlar. 

BERMEK’TEN ATEİZM KİTABI

TÜBA yıllarca, devlet imkanlarını kullanarak ateizm propagandası yaptı. TÜBA’daki görevini kısa bir süre önce bırakan Prof. Engin Bermek, 15 yıla yaklaşan başkanlığında ABD Ulusal Bilimler Akademisi tarafından Yaratılış Gerçeği’ne karşı hazırlanan ve baştan sona ateizm propagandası yapılan “Bilim ve Yaratılışçılık” adlı kitabını, devletin maddi imkanlarını kullanarak Türkçe’ye tercüme ettirmiş ve büyük tepki toplamıştı. TÜBA, evrim yalanının anlatıldığı kitabı, okullara yardımcı ders kitabı olarak tavsiye de etmişti.

İŞÇİ PARTİLİLER TEŞEKKÜR

Kitabın Türkçe versiyonuna önsöz yazan Prof. Dr. Şevket Ruacan, yazısında amaçlarının Türkiye’de yaratılışı savunan bilim adamlarına cevap vermek olduğunu belirtmişti. Türkiye’de yaratılışı savunan vakıf çalışmalarından rahatsızlık duyduğunun altını çizen Ruacan, kitabın çıkmasında gösterdikleri katkılarından dolayı İşçi Partisi’ne yakınlığı ile tanınan Aydınlık ve Bilim Ütopya yazarları Aykut Kence ve Ümit Sayın’a teşekkür de etmişti. Dönemin TÜBİTAK Başkanı olan Prof. Dr. Namık Kemal Pak, TÜBİTAK yayınları arasında çok sayıda ateizm içerikli kitap yayınlamıştı.

TÜBA: “MAYMUNDAN GELMEDİK” DEMEK YASAKLANSIN

TÜBA, maymundan gelme safsatasını savunmak için inanılmaz işlere imza attı. Temel görevi bilimsel konularda hükümeti bilgilendirmek olan TÜBA, kitap, görüntülü yayıncılık ve konferanslarla “yaratılışın” bilimsel bir gerçek olduğunu ortaya koyan çalışmalar üzerine, birkaç yıl önce bir imza kampanyası da başlatmıştı. Kurumun web sitesinden duyurularla da desteklenen kampanya ile “evrim gerçeği”ne sahip çıkılması istenmişti. TÜBA’nın web sayfasında, yaratılış gerçeğini savunan her türlü bilimsel faaliyetin durdurulması istenmişti.

DEVLET MEMURLARINDAN HÜKÜMETE AĞIR HAKARETLER

TÜBA’ya hakim olan çevreler, devletin resmi sitesinden bile hükümete saldırmaktan çekinmiyorlar. Ağustos ayında Resmi Gazete’de yayınlanan yeni bir kararname ile TÜBA’yı demokratik, çoğulcu ve bilimsel bağnazlıktan uzak bir yapıya kavuşturacak düzenlemeye karşı çıkan kuruma çöreklenmiş olan kadro, bu uğurda kanunları hiçe sayıyor. TÜBA üyelerinin sayısı 300’e çıkartılmasına, toplam sayının üçte birinin Bakanlar Kurulu, üçte birinin YÖK, üçte birinin de TÜBA tarafından atanmasına karşı çıkan TÜBA’cılar, resmî web sitesinde “Değişikliğe tepki yağıyor” başlığıyla yeni bir bölüm açtı. Bölümde, hükümete yönelik ağır eleştirilere yer veriliyor. TÜBA bünyesindeki devlet memurları, böylece açıkça suç işliyor. Bu arada; Doğan Medyası ile Cumhuriyet gazetesi ve marjinal sol yayınlarda gürültü kopartan TÜBA’daki malum çevreye bir destek de “ateistforum” isimli web sitesinden geldi. Forumda, TÜBA’nın yapısı değiştirildiğinde “evrim gerçeği” karşıtlarının büyük bir güç kazanacağı görüşü savunuldu.

Yeni Akit



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.