''100 şehit mi Öcalan'a ev hapsi mi?''

''100 şehit mi Öcalan'a ev hapsi mi?''
Mehmet Ali Birand Twitter'da bu soruyu sordu, Takipçilerinden öfke dolu yanıtlar oldu.

Gazeteci Mehmet Ali Birand, sanal alemdeki takipçilerine şunu sordu:

"100 şehit mi, Öcalan'ı ev hapsinde tutmak mı daha iyi? 100 insanımızı kaybetmek mi, yoksa Öcalan'ı ev hapsine almak mı daha iyi olur? Ev hapsi konusuna ben açıkcası bu açıdan bakıyorum. Siz ne diyorsunuz?"

Türkiye terörist Abdullah Öcalan'ın ev hapsine çıkarılmasına hazır mı? Hükümet böyle bir adım atarsa kamuoyundan alacağı tepki ne olur?

Zaman yazarı Mümtazer Türköne'nin dünkü köşesinde Kuşadası ya da Marmaris'te 20 dönümlük çiftlik arazisinde kalmasını önermesinin ardından Birand da tartışmalara soruyla katıldı.

Mehmet Ali Birand'ın dün ana haber bülteninden kısa bir süre önce twitterda ortaya attığı bir soru kamuoyunun nabzını göstermesi açısından çarpıcı. Gazeteciler.com sitesi Birand'ın twitter hesabına yağmur gibi yağan tepkileri derledi.

ŞİDDETLİ TEPKİ

Bu twite gelen tepkiler kamuoyunun bu tartışmaya şiddetli tepki verdiğini ortaya koydu. Yanıtlar içinde tek bir tane dahi "olumlu" cevap yok. Dahası vatandaş bu seçeneği tartışabilecek tahammül seviyesinde de değil. Mini anketin neticesi şiddetli bir isyan ve karşı çıkış oldu.

İşte Birand'ın sorusuna gelen o cevaplar:




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.