Hacı adayları kutsal topraklara alışıyor

Hacı adayları kutsal topraklara alışıyor
29 Eylül’de ilk kafilenin yola çıkması ile başlayan yolculuğa her gün yeni kafileler ekleniyor. Bugüne kadar kutsal beldeye giden kafile sayısı 186’ya ulaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ekiplerince Cidde ve Medine havalimanında karşılanan hacı adayları giriş işlemlerinin yapılmasının ardından otellerine yerleştiriliyor. İlk tavaflarını gerçekleştiren hacı adayları Safa ile Merve arasında Sa’y yaparak umre vazifelerini yerine getirdikten sonra ihramdan çıkıyor. 

Mekke’deki mescitlerin ve Hazreti Peygamberin doğduğu evin ziyaret edilmesi ile başlayan gezi programı ise Nur Dağı, Sevr Dağı ve Cennet’ül Mualla’da medfun bulunan sahabe kabirlerinin ziyaret edilmesi ile devam ediyor.

Hac mevsimi boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı’nca görevlendirilen din görevlileri, sağlık ekipleri, tercümanlar ve irşat görevlileri hacı adaylarına ibadetlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için refakat edecek.

HACI ADAYLARINA İKİ ÖGÜN YEMEK VERİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarına önceki yıllarda olduğu gibi bu senede 2 öğün yemek çıkarıyor. İbadete daha çok vakit ayırabilmeleri için her sene artan hizmet kalitesi hacı adaylarını da memnun ediyor. Hacı adaylarına verilen 2 öğün yemek diyetisyenler kontrolün de ve Türk mutfağından seçilerek hazırlanıyor.







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.