Bakan'ı çıldırtan iddia!

Bakan'ı çıldırtan iddia!
Mesai saatlerinin erkene alınmasını önerdi. Ortalık karıştı. Hatta konu sabah namazına kadar uzandı. Bakan Yıldız namaz iddialarına sert sözlerle çıkıştı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, TRT Türk'te yayınlanan 'Ünsal Ünlü ile Masa' programında, bir süre önce kendisinin gündeme getirdiği ve yazın güneş ışığından daha çok yararlanılması için mesainin daha erken saatte başlaması önerisine yönelik eleştirileri "manidar" bulduğunu söyledi.

"Namaz saatine göre mesai ayarlanıyor" eleştirisini anlamadığını söyleyen Yıldız, "30 yıllık mühendisim, tamamen teknik bir şeyden bahsediyorum. Namazla ne ilgisi var, kaldı ki eğer öyle olsaydı mevcut durumda yatsı namazını nasıl izah edeceksiniz" diye konuştu.

Taner Yıldız önümüzdeki yıldan itibaren yaz saati uygulamasından vaz geçilebileceğini de belirtirken, "tek derdimiz verimlilik ve uygun kaynak kullanımı" dedi.

YUNANİSTAN'IN BORCUNUN SİLİNMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Bakan Yıldız, Yunanistan'ın Türkiye'den aldığı enerjiden kaynaklanan 300 milyon dolarlık borcunun silinmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını da söyledi. Taner Yıldız, "Komşumuzun yaşadığı ekonomik sıkıntı ortada ama bizim de 300 milyon dolardan vazgeçmemiz mümkün değil. Bu nedenle kendilerinden bir ödeme planı yapmalarını istedik. Planı bize yolladılar. Buna göre ilk taksik olan 180 milyon dolar yarın sabah itibarıyla kasamıza girecek.Kalan borcu da 2012 yılının Ocak ayı sonuna kadar bitirecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.