Ersanlı'nın yahudi aşkı

Ersanlı'nın yahudi aşkı
KCK’dan gözaltına alınan ve açılımcı aydınlarla BDP’nin sahip çıktığı Prof. Ersanlı’nın Yahudi asıllı spekülatör George Soros’un Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin kurucularından olduğu ortaya &ccedi

Yeni Akit, Ersanlı gerçeğini gözler önüne serdi. Akit’ten Fatih Akkaya’nın haberine göre İstanbul polisinin KCK-PKK terör örgütünün ideolojik yükleme merkezi işlevi gören BDP Siyaset Akademisi’ne yönelik olarak düzenlediği operasyon sonucunda elde edilen bilgiler, tehlikeyi ortaya koyuyor. 

28 Ekim’de yapılan operasyonda, İstanbul’dan 43 ve Yalova, Muğla, Malatya, Antalya, Adana ve Şırnak'tan 7 kişi olmak üzere toplam 50 kişi gözaltına alınmıştı. Aramalarda 3 kuru sıkı tabanca, mermi ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Operasyon düzenlenen BDP Siyaset Akademisi’nin, teröristbaşı Öcalan’ın talimatıyla, örgüte ideolojik anlamda yetişmiş kadrolar hazırlamak için kurulduğu ortaya çıktı. Yasal dinleme kayıtlarına göre, sözde Akademi’de PKK’ya kırsal alanda verilen derslerin tekrarı yapılıyordu. Sözde Akademide “Abdullah Öcalan’ın Görüşme Notları”, “PKK Tarihi”, “Örgüt Disiplini, Kent Konseyleri”, “Dinler Tarihi” gibi konu başlıkları altında verilen derslerde PKK propagandası yapılıyor, Teröristbaşı Öcalan peygamber olarak anlatılıyor, İslam dinine ve Türkiye devletine hakaret ediliyor ve bağımsız bir Kürdistan Devleti kurulması yolunda projeler ortaya konuluyordu.

İŞTE VERİLEN DERSLER

KCK kadrolarına üst düzey yönetici yetiştirildiği saptanan derslerden bazıları şöyle:
*Kürdistan Tarihi,
*PKK tarihi,
*Abdullah Öcalan’ın Görüşme Notları,
*Uygarlık Tarihi,
*Dinler Tarihi,
*Kadın Tarihi ve Kadın Sorunu,
*Özgür Kadın Mücadelesi Tarihi,
*Takip Edilmesi Gereken Yayın Organları,
*Örgüt Disiplini, Kent Konseyleri,
*Ekolojik Toplum,
*Örgütlü Kişilik,
*Demokratik Özerklik,
*Konfederalizm Politikası gibi dersler yer almaktadır.


ERSANLI DA DERS VERİYORDU

Operasyonda gözaltına alınan isimlerden Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı’nın da bu sözde Akademide ders verdiği saptandı. Savcılık, Ersanlı’nın örgüt yöneticisi yetiştirme müfredatında yer alan “toplumsal cinsiyetçilik” dersini verdiğini tespit etti. Ersanlı, KCK derslerini İstanbul ve Van'daki Siyaset Akademilerinde vermiş.

PROF. DR. EMİNE BÜŞRA ERSANLI KİM?

Hasan Cemal gibi isimlerle, Cumhuriyet gibi gazetelerin de sahip çıktığı Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı’nın hakkındaki bilgiler ise en az kariyeri kadar ilginç. BDP Parti Meclisi üyesi olan Ersanlı, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi.

SOROS DERNEĞİNİN KURUCULARINDAN


Ersanlı’nın Yahudi asıllı spekülatör George Soros’un Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin kurucularından olduğu öğrenildi. Eski eşi Lazare Cem Behar Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Teorisi Anabilim Dalı’nda Musevi bir Tabip.

15 YIL CEZA ALMIŞ, AFLA ÇIKMIŞ

1972 yılında TİİKP (Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi) örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı tutuklandığı tespit edilen Ersanlı, bu davada "Hükümetin izni olmadan belli ideolojide veya yurtdışı destekli cemiyetleri kurmak ve işletmek” suçundan 15 yıl ağır cezasına çarptırılmış ama af kanunuyla 1974 yılında tahliye edilmiş. Diğer eski eşi İş Adamı Mehmet Ali Zarifoğlu geçmişti TİKB örgütü mensubu olmaktan faaliyet gösterdiği için çeşitli tarihlerde gözaltına alınmış.

ABLASI, PERİNÇEK’İN ESKİ EŞİ

Ersanlı’nın ablası Fatma Sırma Evcan’ın da, İşçi Partisi Genel Başkanı ve halen Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Doğu Perinçek’in eski eşi olduğu öğrenildi.

Fatih Akkaya / Yeni Akit




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.