KCK'dan şok ders

KCK'dan şok ders
BDP’nin siyaset akademilerinde PKK ve Öcalan propagandasının yanı sıra sürekli İslam’a, Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Peygamber’e hakaret edildiği ve dindar Kürtlerin nasıl PKK'lı yapılabileceğinin dersi verildiği or
İstanbul polisi, resmi dinlemelerin ardından BDP’nin sözde siyaset akademilerine operasyon düzenlemiş, aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. 

Polisin operasyon düzenlediği İzmir’deki Siyaset Akademisi’nde verilen eğitimlerin detaylı resmi dinleme kayıtlarına ulaştık. Resmi dinleme kayıtlarında siyaset akademisinde ne gibi dersler verildiği, neler anlatıldığı net bir şekilde görülüyor. Kayıtlarda “Kürtler kıbleyi bırakmalı”, “Uyuşturucu olmadan olmaz”, “Muhammed, Süryani Papazdan aldığı aklı vahiy diye anlatıyordu”, “Kur’an’la insanlar korkutuldu”,  “Demokratik özerklikle devleti lime lime boğarak, kendiliğinden çöktüreceğiz, iflas ettireceğiz” şeklinde dersler verildiği görülüyor. 

“ORUÇ TUTMUŞ, NAMAZ KILMIŞ ADAM PKK’YI ANLAYAMAZ”

Resmi dinleme kayıtlarına göre, İzmir Siyaset Akademisi’nde 22.12.2010 günü Hasan Hayri Dikilitaş şöyle ders veriyor: “50-60 yaşında bir adama, oruç tutmuş, namaz kılmış, doğru düzgün çatışmamış bir adama sen istediğin kadar sosyalizmi, PKK hareketini anlatamazsın. Ben şunu anlatıyorum 18-20 yaşlarında dağda şehit düşüyorlar. Senin çocuğunda 15-20 yaşlarında sahilde bira içiyor, sevgilisi ile el ele tutuşup, geziyor. Gezsin canım kurban. Ama oda gezmek isterdi, oda dolaşmak istedi…O da denize girmek isterdi. Oda oturup akşam yemeği yemek isterdi. Ama o şehit olmayı seçti. Bunu bu şekilde vurguladığın zaman o ister istemez kendine gelecek. Kafası karışacak zihni karışacak.”

KENT MECLİSİ SÖZDE YEMİNİ

Operasyonda bir de sözde Kent Meclisi Yemini ele geçirildi. Yemin metninde “Her şart altında özgür, demokratik ve Konfederal bir Kürdistan’ın inşası için çalışacağıma, özgür Kürdistan şiarı altında barış, halkların kardeşliği ve özgür birliğinden yana olacağıma, Kürdistan haklarını, çıkarlarını ve birliğini layıkıyla savunacağıma, Önderliğe, tüm devrim şehitlerine, demokratik ulusal değerlere, halklara ve sözleşmeye bağlı kalacağıma dair tarih, insanlık ve halkların huzurunda tüm kutsal değerlerim ve şerefim üzerine ant içerim” ifadeleri yer alıyor. 

“PKK BİZE ZARAR VERMESİN DİYE KATILIYORUM”

Öte yandan, bu derslere katıldığı tespit edilen sanıklardan İhsan Elçiçek’in Avukatı huzurunda alınan ifadesinde “PKK terör örgütünün çocuklarına zarar vermemesi için bu siyasi eğitime ara sıra gidip geldiğini ve etkinliklere katıldığını, kendisi gibi böyle gidip gelenlerin olduğunu, örgüt korkusu olmasa bu gibi örgütsel etkinliklere katılmayacağını, tamamen ailesini korumak için katıldığını” söylediği öğrenildi.  

TELEFONLAR KAPATILIYOR, NOT ALDIRILMIYOR 

Diğer sanık Ali Ceyhan’ın ifadesinden de, sözde Siyaset Akademisi’nde not aldırılmadığı ve ders esnasında telefonların kapatılmasının söylendiği anlaşıldı. 
 Nitekim sanıklardan Abdulgalip Arasan’ın ifadesinde “Gün boyunca Siyaset Akademisine  sabah girdiğimizde telefonlarımızı kapatıp, yan tarafta bulunan Kütüphaneye koyuyorduk, akşama kadar kapalı kalıyordu, akşam çıkışta telefonlarımızı alıp evimize gidiyorduk” dediği öğrenildi. 

İşte o resmi dinleme kayıtları: 

“ÖNDERLİK PEYGAMBERDİR”

Tarih 25 Aralık 2010. Melike Düz adlı şahıs şöyle ders veriyor: “Buraya gelip de ben buraya düzeltmeye geldim diyen bir adam bu coğrafya için peygamberdir. Hani bizde vardı ya önderlik peygamberdir. Hani birçok özellikle eski jenerasyon böyledir. Şimdi önderliğin peygamber olduğuna dair verilerde budur. Hatta birkaç dede var ki böyle bir şey diyorlar. Kürtleri o getirmiştir bilmiyoruz…"

“AYET MAYET YOK”

"Muhammed’e ilk emir geldiğinde okuma yazma bilmediği söyleniyor ama bu şaibeli bir durum aslında okuma yazma biliyor… Birçok peygamberin mucizesi var ama Hz. Muhammed’in bir mucizesi yok, onun mucizesi Kuran’dır. Kuran’ı yazmıştır. Aslında Kuran’ı yazan da o değildir, yani Kur’an böyle çok kısa bize bahsedildiği gibi bilmem ne dağında Hira mağarasında tek tek böyle oluşabilecek bir şey değil, Kur’an da Muhammed’in yaptığı şeylerin onların bunların toplanıp bir araya gelmesi, yoksa böyle ayet mayet yok. "

KÜRTLER KIBLEYİ BIRAKMALI

" Kürtler bu kıbleyi-mıbleyi bıraksa daha rahat olmaz mı yani.”

UYUŞTURUCU OLMADAN OLMAZ

“Bütün gerillalar öldürülebilir ama ayrıca bir fedai eylemlerinin gerçekleşeceği bir gerilla birliği var, işte bu insanlara baktığımız zaman uyuşturucuyu çok kullanır PKK’liler. Uyuşturucu kullanmasa zaten yapamazlar…"

HZ. MUHAMMED-SÜRYANİ PAPAZ İFTİRASI

Tarih 05.01.2011. Hasan Hayri Dikilitaş adlı şahıs eğitimde şunları söylüyor: 
“Şimdi Kürt devleti böyle bir noktaya geldi. Müslümanlar böyle yapmadılar, kılıcı aldılar yola dizildiler, önüne düşenlere ya Müslüman olacaksın ya öleceksin, talan ettiler. Müslümanlarda talan götürmekte helaldir, ganimet diyorlar onun adına, helaldir, haram değildir. Muhammed de bu sıkı ilişkiler içerisinde kendine göre bir din geliştiriyor. Her şey bir Süryani papazından, o Süryani Yahudilik dinini de çok iyi biliyor. Çok bilgili bir insan, sürekli beraber geziyorlar, Muhammed getirmiş onu Mekke’de bir kuyunun içerisine koymuş, ikide bir gidip gelip soruyormuş,  bana bunu soruyorlar ne cevap vereyim, gidip gelip kuyuya bakıyormuş, soruyormuş, oda cevap verince bana vahiy geldi diye yanıtlıyormuş onları. Belli bir süre geçiyor daha sonraki günlerde kuyunun üzerini taşla dolduruyor, yani o adamı canlı canlı oraya bırakıyor ve kendisinin bir peygamber olduğun ortaya koyan bir anlayış.”

KUR’AN’LA İNSANLAR KORKUTULDU

Tarih 08.03.2011. Muharrem Yavuz adlı şahıs ders veriyor: "İncil’i araştırın tanrı nedir tanrı sevgidir,  tanrı güzelliktir, kutsal olan sevgidir, kutsal olan güzelliktir, ama Hz. Muhammed’in Kur’an-ında korkudur, korkacaksın diyor, cehennem ateşi ile seni korkutuyor. Hz. Muhammed seferdedir, Kürdistan’ı fetih etmeye gidiyorlar, Kürtleri katletmeye gidiyorlar. İslam orduları Fransa önünde yenilmese bütün Avrupa belki bugün İslam’dı. Zaten Kürdistan’da boydan boya 40 bin insan katlediyorlar, çoluk çocuk hiçbir şey dinlemiyorlar…"

EN GÜZEL KADININ HZ. MUHAMMED’LE EVLENDİRİLDİĞİ İFTİRASI 

“O adaletin baş temsilcisi olarak kabul edilen Hz. Ömer döneminde en az Kürdistan’da 40 bin insan katlediliyor..Kürdistan üzerinde 40 bin kürdün kafasını koparıyor. Senin Kürdistan’da ne işin var, senin İspanya’da ne işin var, senin Çin’de ne işin var, fetih diyorsun.. Hiç kusura bakma öyle değil, gittiği yerde katliam yapılmış, gittiği yerde ganimet ve hamal var…Hz. Muhammed döneminde iki tane Yahudi kabilesinin 700 civarında tümden katledildiğini, mallara el konulduğunu, o kadınlardan en güzelinin de Hz. Muhammed’e getirildiğini, Hz. Muhammed’in de onunla evlendiğini, kadının kahrından iki üç ay sonra da öldüğünü, alıyor gerçek tarih, bu gerçek tarih, yaşanılan gerçek tarih budur…“

FATİH’E DE DİL UZATILIYOR 

Tarih 08.03.2011. Muharrem Yavuz ders veriyor: “Hiç kimse yaptığı caniliği anlatmaz, tarih canilerle doludur  ama tarihte kahraman diye geçiyor, basit bir şey söyleyeyim, Fatih Sultan Mehmet kahramandır, değil mi? Hatta sanırsam  Hz. Muhammed’in ona bir şeyi var..Bana kalırsa cinayettir. Tarihte bütün kahramanlar canidir, cellattır, kan dökmüştür. İnsan öldürerek kahramanlaşmıştır. Hiçbir kahraman, İsa dışında, kahramanlaşan toplumun gönlünü fetheden çok az insan vardır. Benim anlatmak istediğim bu tarihi kahramanlardan kurtarmak gerekiyor.”

“PKK’NIN İDEOLOJİSİNİ LEGAL ALANDA YÜRÜTÜYORUZ”

Tarih 11.01.2011. Nizamettin Öztürk ders veriyor: “Bizim ideolojimiz stratejik olarak düşündüğümde daha doğrusu PKK’nın ortaya koymuş olduğu siyaseti, ideolojisini biz legal alanda taktik alanında yürütüyoruz…”

MKM ARACILIĞIYLA ELEMAN KAZANILMASI

Tarih 12.01.2011. Nizamettin Öztürk ders veriyor: “Orada MKM’nin aylık programları var. Bütün arkadaşlara verin, ondan sonra tehlikesi olmayan toplantılar, açık hava toplantılara, bu tür etkinliklere katarak ona mendil bıraksan, o artık geri dönmez…”

“İNSAN SAVAŞTIKÇA ÖZGÜRLEŞİR”

Tarih 10.01.2011. Şiran Eminoğlu ders veriyor: “İnsan savaştıkça özgürleşiyor, özgürleştikçe güzelleşiyor. Güzelleştikçe seviliyor. Ve onların şahsında Önderlik bunu söylüyor ve gerçekten 1996 yılı zirveleşen bir noktaya geliyor. 1996 PKK adına Jinan Kürdistan açısından zirveleşmiştir…”

SEÇİM ÇALIŞMASI, MAHALLELERDE PKK İLE ÖRGÜTLENİLMESİ

Tarih 10.01.2011. Şiran Emenoğlu ders veriyor: “Gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Emin olun ekmek su kadar önemlidir. Emin olun o oylar ya savaş, ya barışa gidecek. Yani ya daha iyi bir yaşama gidecek, ya da yeniden katliamlara ve gözyaşlarına gidecek. Siz mahallenizde örgütlenin, PKK ile örgütlenin…”

“ÖZERKLİKLE DEVLETİ LİME LİME BOĞACAĞIZ”

Tarih 07.03.2011. Melike Düz ders veriyor: “Biz devletleşmeye oluşurken öyle bir hale getireceğiz ki o devleti, yani lime lime boğma, koparmak var ya, hani o bezlerde olur artık, çürür, yavaş yavaş.. Bir süre sonra kendiliğinden yırtılır, bir süre sonra kendiliğinden çöker. Bizim aslında demokratik özerklikle yani konfederal sistemimizle yapmaya çalıştığımız bu. Biz bu ulus devletleri öyle bir çözeceğiz, yani öyle bir yıpratacağız ki artık bir süre sonra kendi kendine iflas edecek durumdalar. Bir süre sonra bizim yıkmamıza gerek kalmadan kendi çökecek…”

DTK İLE KONGRA-GEL’İN AYNI OLDUĞU

Tarih 10.03.2011. Şiran Eminoğlu ders veriyor: “DTK da, Demokratik Toplum Kongresi de Kürdistan orijinli bir harekettir. KCK-Kongra Gel’le KCK aynıdır. Yani Kürtçe Koma Civake Kürdistan, Kongra-Gel yani halk kongresi aynıdır. Bizim demokratik toplum kongresidir. Bizim tarzımız demokratik toplum kongresidir.”

“ORUÇ TUTMUŞ, NAMAZ KILMIŞ ADAM PKK’YI ANLAYAMAZ”

Tarih 22.12.2010.  Hasan hayri dikilitaş ders veriyor: “50-60 yaşında bir adama, oruç tutmuş, namaz kılmış, doğru düzgün çatışmamış bir adama sen istediğin kadar sosyalizmi, PKK hareketini anlatamazsın. Ben şunu anlatıyorum 18-20 yaşlarında dağda şehit düşüyorlar. Senin çocuğunda 15-20 yaşlarında sahilde bira içiyor, sevgilisi ile el ele tutuşup, geziyor. Gezsin canım kurban. Ama oda gezmek isterdi, oda dolaşmak istedi…O da denize girmek isterdi. Oda oturup akşam yemeği yemek isterdi. Ama o şehit olmayı seçti. Bunu bu şekilde vurguladığın zaman o ister istemez kendine gelecek. Kafası karışacak zihni karışacak.”

EĞİTİMLERİN BDP VE PKK TALİMATLARIYLA YAPILDIĞI 

Tarih 12.01.2011. Nizamettin Öztürk ders veriyor: “PKK ile Barış ve Demokrasi Partisi aynı yolda yürüyor. Her ikisi de Kürt halkının temsilciliğini yapıyor. Özgürlük mücadelesi veriyor. Siyaset akademisi güvenlidir. Kimse girip sizleri takip edemez ve sizin için bir sıkıntı olmaz. Eğitim bitince diploma alacaksınız. Daha sonra önemli görevlere getirileceksiniz. Alacağınız eğitimler BDP ve PKK’nın talimatları ile yapılıyor. Siyasi ve beyin olarak her biriniz birer PKK’lısınız.”

EVRİM ANLATILIYOR 

Tarih 07.03.2011. Melike Düz ders veriyor:  “Önderlik savunmalarında, sık sık öyle geçiyor, bir maymundan insana geçiş süreci var. Daha sonra insanın kendi yeteneklerini yavaş yavaş keşfetme süreci var.  Bunlar uzun dönemler alıyor…”

Fatih Akkaya / Yeni Akit – Habervaktim.com 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.