"Ben bu sorumluluğun altına girmem"

"Ben bu sorumluluğun altına girmem"
Başbakan Erdoğan’ın bir açıklaması, bedelli askerlik konusundaki tavrında çelişki oluşturdu:


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bedelli askerlik ile ilgili yaptığı bir açıklama şok etkisi yaptı.

Başbakan Erdoğan, “Parası olan bastıracak parayı askerlikten kurtulacak, parası olmayan gidecek askerlik yapacak. Vatandaş bu işe karşı. Biz yola kimsesizlerin kimi olarak çıktık. Böyle bir sorumluğun altına imza atmam" dedi.





İşte Başbakan’ın şok açıklamasının videosu...

 





Bu video 12 Haziran seçimlerinden öncesine ait. Seçimlerden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta içi Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan bedelli askerlik konusunda işte bundan aylar önce bu sözleri sarf etmişti.

Türkiye bedelli askerlik için seferber olan Ankara'daki siyaset trafiğini konuşurken akıllara gelen bu açıklama için şimdi yorum sizin....


İŞTE AK PARTİ'NİN SİTESİNDEKİ O AÇIKLAMA

Erdoğan: Bu sorumluluğun altına giremem !

AK Parti'nin internet sitesinin basın açıklamaları bölümünde 18 Mart 2011 tarihinde Başbakan Erdoğan'ın şu sözleri yayınlanmıştı.

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin bedelli askerlik teklifine ilişkin, ''Eğer referanduma gitme durumu olursa, biz kalkarız böyle bir süreyi referanduma taşırız ki halkımız bunun kararını versin. Çünkü ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına Tayyip Erdoğan olarak giremem'' dedi.

Açıklamada şu sözler dikkat çekti: "(...) Çünkü parası olan var, parası olmayan var. Parası olan bastıracak parayı askerlikten kurtulacak, parası olmayan gidecek askerlik yapacak. Kimlerle görüştüysem ben, kenar köşedeki izbe yerlerdeki vatandaşım onlar bu işe hiç sıcak bakmıyor. Biz yola çıkarken kimsesizlerin kimi olarak çıktık. Sessiz yığınların sesi olarak çıktık. O zaman sormamız lazım, ona göre de adımımızı atmamız lazım.''



O sayfayı daha yakından bakmak ve Erdoğan'ın o günkü sözlerini okumak için TIKLAYINIZ !

haber3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.