Balyoz Planı GenelKurmay Onaylıydı

Balyoz Planı GenelKurmay Onaylıydı
28 Şubat yargı brifingleri ve bu brifinglerin katılımcılarını deşifre eden Ergenekon davası avukatı Yıldırım, 'Balyoz, organize bir kalkışmaydı' dedi.

Ergenekon davası avukatı Doğan Yıldırım, şok ifşaatlarına devam ediyor. Yıldırım “Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral A.Feyyaz Öğütçü, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’le sınıf arkadaşıyız. Özden Örnek de öğretmenimizdi, grubumuzun adı 6 binlerdi” diyor.

28 Şubat yargı brifingleri ve bu brifinglerin katılımcılarını deşifre eden Ergenekon davası avukatı Doğan Yıldırım şok ifşaatlarına devam ediyor. 1971 yılında Deniz Harp Okulu’nun ‘6 binler’ olarak tabir edilen sınıfından atılan Yıldırım, Balyoz, Ergenekon ve Kafes davalarında sanık olan eski Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral A.Feyyaz Öğütçü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’le sınıf arkadaşı olduğunu, darbe günlüklerinin sahibi eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in ise sınıf öğretmenleri olduğunu söyledi. 6 binler toplantısında Sağdıç’ın darbe imaları ile dolu bir sunum yaptığını vurgulayan Yıldırım, “Sağdıç’ı uyardım, ‘Bunlar çok tehlikeli şeyler kardeşim, başınıza iş açarsınız’ dedim. O da bana ‘Doğan’cığım kendi başımıza yapmıyoruz, yukarının, Genelkurmay’ın haberi var’ dedi. O zaman anladım ki öyle bir iki amiralin işi değil bu operasyon. Organize bir plan, toplu bir kalkışma bu’ şeklinde konuştu.

DARBE SANIKLARI AYNI SINIFTA HEPSİ DEVRE ARKADAŞI

1968 yılında subay olmak için ilk müracaatını yaptığını belirten Doğan Yıldırım yazılı ve sözlü mülakattan sonra şu an Heybeliada Deniz Lisesi ismi ile bilinen o dönemki adıyla Deniz Harp Okulu’na başladığını belirtti. Sınıfının 6 binler ismi ile adlandırıldığını ifade eden Yıldırım, Balyoz, Ergenekon ve Kafes davalarından tutuklanan eski Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral A.Feyyaz Öğütçü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’le birlikte okuduğunu belirtti. Yıldırım “1968’de Deniz Harp Okulu’na yazıldım. 1971’de orduda siyasi faaliyet yürütmek suçlamasıyla, bu sağ sol davalarıyla ordudan atıldım. Benle birlikte 150’ye yakın kişi atıldı. Bizim sınıf 6 binler sınıfıydı. Darbe dönemiydi, atmosfer çok gergindi, biz de böyle bir dönemde öğrenciydik. Kadir Sağdıç, A.Feyyaz Öğütçü ve Ramazan Cem Gürdeniz falan hepsi bizim sınıftaydı. Aslında Feyyaz’ın yaşı büyüktü ama sınıfta kaldığı için biz ona yetiştik” dedi.

HOCALARI ÖZDEN ÖRNEK ÇIKTI

Darbe günlüklerinin yazarı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in de sınıf öğretmenleri olduğunu ifade eden Yıldırım “Her sınıfın yüzbaşı veya binbaşı rütbesinde sınıf subayı olurdu. Hani liselerde falan olur sınıf öğretmeni onun gibi. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek de 1970 senesinde bizim sınıf subayımızdı. Örnek ayrıca matematik derslerimize girerdi” şeklinde konuştu.
Darbe çalışmasında Deniz Kuvvetleri’nin öne çıkmasını halktan kopuk olmalarına bağlayan Yıldırım “Dikkat edin darbe fikri Örnek’te olduğu gibi denizden çıkıyor. Maneviyatı zayıf, halktan kopuk insanlar oldukları için, memleketin kendilerine ait olduğunu düşünme hissi darbeyi tetikliyor sanıyorum” diye konuştu.

“DOĞANCIĞIM YUKARININ HABERİ VAR, GENELKURMAY’IN ONAYI VAR”

“O dönem 8 sınıf kaynadık biz, ihtilal öncesi dönemde ve neticesinde benim de arasında bulunduğum bir grup ordudan atıldı. Kadir Sağdıç mesela çok düzgün bir çocuktu o dönemde ama maalesef daha sonra bir işlere bulaştı” diyen Yıldırım, yakın zamanda deşifre edilen darbe çalışması ile ilgili Sağdıç’ın sunum yaptığı bir toplantı ile ilgili şok edici sözler sarf etti.

Yıldırım “6 binler sınıfının toplantısında bir slayt sunumu yaptı Kadir. Sunum sonrası yanına gittim. ‘Kadir bu çok tehlikeli, önünü keserler’ dedim, güldü. Bana ‘Doğancığım yukarının haberi var. Genelkurmay’ın onayı var’ dedi. O zaman anladım ki öyle bir iki amiralin işi değil bu iş, organize bir operasyon, detaylı bir plan bu. Kadir’in o sözleri üzerine TSK’da toplu bir kalkışma olduğunu anladım” şeklinde konuştu.

28 ŞUBAT’IN SEÇTİĞİ KURMAYLAR BUNLAR 

Balyoz ve Ergenekon davasında yargılanan generallerin 28 Şubat kadroları tarafından seçildiğini söyleyen Yıldırım “28 Şubat, kurmay olacak adamlarını seçti. Sonraki darbe planlarını da bu kurmayları yaptı. Bence süren soruşturmalardaki tutuklamalar gelinen durumun neticesidir. Benim kardeşim Binbaşı Muttalip Yıldırım 28 Şubat döneminde ordudan atılan ikinci isim. Dört dil biliyordu, disiplinli ve iyi eğitim almış bir subaydı ama onların işine yaramazdı çünkü namaz kılıp oruç tutuyordu. Allah korkusu olan bir kişi bu kadrolarla ortak hareket etmezdi. Neticesinde bunalıma girdi kardeşim ve intihar etti” diye konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.