"Kürt değilim Türkmenim"

"Kürt değilim Türkmenim"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kürt değilim” açıklaması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Ana muhalefet partisi ile BDP arasında “Kürtlük” kavgası çıktı. BDP Grup Başkanve

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, partideki ulusalcılardan korktuğu için Kürt ve Alevi kimliğini gizlemekle suçladığı CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan ilginç bir cevap geldi. Milliyet’ten Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, Kürt kökenli olmadığını iddia ederek, “Dedem Seyit Mahmud Hayranî’dir. Biz Horasan’dan gelmiş bir Türkmen boyuna mensubuz. Horasan’dan gelip Konya’nın Akşehir’ine yerleşmişler. Sonra Yavuz Sultan Selim-Şah İsmail savaşı olunca da Dersim’e göç etmişler. Türkmen boyundan geliyorlar. Kürt değiller” dedi.

BULDAN: KILIÇDAROĞLU ASLINI İNKAR EDİYOR

Seçmenlerinin Hakkari mitinginde destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt olmadığı yönündeki beyanı BDP yönetimini kızdırdı. Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösteren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Sayın Kılıçdaroğlu aslını inkar ediyor. Sonuçta sürekli Alevi bir Kürt olduğunu ifade ediyordu. Özellikle seçim süreçlerinde Alevi Kürtlerin oylarını almak için böyle bir propaganda geliştirip, kamuoyunu yanıltan şeyler söylüyordu” diye konuştu.

“KORKTUĞU İÇİN ‘KÜRDÜM’ DİYEMİYOR”

Kılıçdaroğlu’nun tutarsız davranışlarda bulunduğunu belirten Buldan, “Aslında Kılıçdaroğlu gerçek bir Kürt. Alevi bir Kürt. Ama bugün yaşanan tartışmalar sonucunda Kürt olduğunu inkar eden, aslını inkar eden ve gerçekten kendisine yakışmayan bir söylem içerisinde. Herkes ne olduğunu inkar etmemelidir. Aslını inkar etmemelidir. Sonuçta Kürt isen Kürtlüğünü ilan etmelisin. Aleviysen Alevi olduğunu söylemelisin. Bunun gocunacak bir tarafı yok. Doğuştan ne isen o. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı tutarsız bir davranıştır. Bence herkes kendi aslına dönmelidir ve bunu da açıkça her yerde söylemelidir” değerlendirmesini yaptı.

“12 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE‘KÜRDÜM’ DİYEREK OY ALDI”

Kılıçdaroğlu’nun, 12 Haziran seçimlerinde özellikle Doğu’da Kürt kimliğini ön plana çıkararak oy devşirmeye çalıştığını dile getiren Pervin Buldan, “Seçim sürecinde Doğu ve Güneydoğu’ya giden Kılıçdaroğlu, Kürt olduğunu söylüyordu. İnsanların bir kısmının belki de kendisine böyle bir açıklama yaptığından kaynaklı olarak oy verdiğini biliyoruz. Şimdi böyle bir söylemde bulunması kendisine yakışmıyor. Yaptığı açıklama doğru bir açıklama değildir. Aslına geri dönmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

EŞİ VE TEZYE KIZI SEVİM HANIM “KÜRK KÖKENLİYİZ” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkmen olduğunu iddia ederken, eşi ve aynı zamanda teyze kızı olan Sevim Kılıçdaroğlu, Kürt kökenli olduklarını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum