“Ağlama Duvarı”ndaki bürokrat

“Ağlama Duvarı”ndaki bürokrat
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un, 2004’te Başbakan Erdoğan’a 35. maddeyi hatırlattığının ortaya çıkması, Vakit’in “Ağlama Duvarı’nda bir bürokrat” haberini akla getirdi.

14 Ocak 2004'te Genelkurmay'da yapılan gizli toplantıda, dönemin TSK komuta kademesinin önceden hazırlanan 'muhtıra gibi' bir metinle Başbakan Tayyip Erdoğan'ı 'sıgaya çektiği' ileri sürüldü. 

İnternet sitelerinde yer alan iddiaya göre, metni okuyan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ idi.

O metinde Başbakan Erdoğan'a, "Tecrübelerinden ders çıkarma erdemine sahip insanlar gibi ben de değişmeyi bir erdem sayıyorum.. Laikliği demokrasinin gereği olarak görüyoruz..." sözleri hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Toplumun zihninde, 23 Ağustos 2001'de ifade ettiğiniz değişimin ne derece gerçeği yansıttığını değerlendirmek istiyoruz. TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi 'Silahlı Kuvvetler'in vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır' hükmünü amirdir. TSK olarak Cumhuriyet'in temel niteliklerini hedef alan uygulamalara karşı sessiz kalmak mümkün değildir."

BU GÜCÜ NERDEN ALIYORDU? 

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un, 2004’te Başbakan Erdoğan’a 35. maddeyi hatırlattığının ortaya çıkması, "Bu gücü nerden alıyordu?" sorusunu gündeme getirirken, bu noktada akıklara, Vakit’in 2008’de yayınladığı ve gündeme bomba gibi düşen “Ağlama Duvarı’nda bir bürokrat” haberi geldi.  






AĞLAMA DUVARI'NDAKİ BÜROKRAT: İLKER BAŞBUĞ 

Ekim 2010’da kapanan Vakit gazetesi, 2008’in Haziran ayı içinde şok fotoğraflar yayınladı. Vakit o haberinde isim vermeden bir bürokratın Ağlama Duvarı'nda çekilmiş 3 fotoğrafını yayınladı.

Fotoğraflarda sivil giyimli, şapkalı ve gözlüklü orta yaşlı biri, Musevilerin kutsal Ağlama Duvarı'nda dua ederken görülüyordu.



Gazete haberinde fotoğraftaki kişinin ismini açıklamıyordu. Ancak fotoğraflar dikkatli incelendiğinde ve yapılan kısa araştırmada Ağlama Duvarı'ndaki kişinin dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ olduğu ortaya çıktı.

Habervaktim.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.