Tarihi misilleme

Tarihi misilleme
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Fransa Meclisi’nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasanın kabul edilmesine çok sert bir misillemede bulundu.

TBMM'deki AK Parti, CHP, MHP ve BDP gruplarının ortak mutabakatı ile kabul edilen yasayla ilk etapta emekli milletvekili maaşları Cumhurbaşkanı maaşındaki değişime endekslenerek 2020 yılına kadar süren bir zam yapıldı. 

Milletvekillerinin emeklilik maaşı şu anda ek ödenekle birlikte en az 7 bin 750 TL olacak. Tüm emekli TBMM Başkanları ve Başbakanların maaşı ise 11 bin 500 TL olacak. Maaşlar 2020 yılına kadar Cumhurbaşkanı aylığında yapılacak artış kadar zamlanacak.

Yasa teklifinin oybirliğiyle kabul edilmesi üzerine meclis genel kurulunda duygusal anlar yaşandı…

Siyasi kavgayı ve görüş farkını bir kenara iten milletvekilleri, birbirlerinin boyunlarına sarılarak, bu milli mutabakatı kutladılar.

Konu hakkında görüştüğümüz, isminin açıklanmasını istemeyen önemli bir siyasetçi "Bu daha bir başlangıç, eğer Fransa geri adım atmazsa, biz de gerekirse milletvekili maaşlarını 45.000 Euro'ya kadar çıkartabiliriz; ulusal çıkarlarımızı korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık ve bundan sonra da kaçınmayacağız" dedi.

Habervaktim.com’dan bir mizah haber











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.