İran'dan flaş açıklama

İran'dan flaş açıklama
Türkiye’deki temasları süren İran Dışişleri Bakanı Salihi, Malatya’da kurulan NATO Radar Sistemi’yle ilgili soru üzerine, Türkiye’nin Siyonizmin çıkarlarına olacak bir şey yapacağına inanmadıklarını s&oum

NTV’nin sorularını cevaplayan İran Dışişleri Bakanı Salihi’nin açıklamaları şöyle: 

“Türkiye’nin sözlerine güveniyoruz. Ancak şöyle bir soru var. Sayın Clinton açık açık şunu belirtti. Bu radar sisteminin İran’dan gelecek roketleri önlemek için kurulduğunu söyledi.

Ama biz bu sözleri baz almıyoruz. Bizim güvenimiz Erdoğan’a, Gül’e ve Davutoğlu’na. Bu liderler bize bunun doğru olmadığını söylüyor.

Türk yetkililerin İran’a karşı herhangi bir zıtlık veya endişe yaratacağını düşünmüyorum.

Türkiye’nin, Türk yetkililerin, İran’ın ulusal çıkarlarını hiçe sayıp, İsrail’in, Siyonizmin çıkarlarını gözetecek bir şey yapacaklarına inanmıyorum.

Bu radar sisteminin hiç kurulmamasını umardık. Dolayısıyla da böyle riskler doğmazdı. Ama böyle bir karar verildi. Bu noktada biz Türk yetkililerin sözlerine güveniyoruz.”

PKK’YA KARŞI KONTAK HALİNDEYİZ

İran Dışişleri Bakanı Salihi, PKK’ya karşı ortak bir operasyonun sözkonusu olup olmadığı konusunda ise “Güvenlik temaslarımız var. istihbarat kontaklarımız var. Ancak birlikte askeri bir operasyon sözkonusu değil. Biz de PJAK’tan çekiyoruz. İran geçmiş aylarda PJAK’a karşı önemli önlemler aldı ve şu anda sınırlarımız güvende” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


Habervaktim.com ÖZEL







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.