"Katil devlet hesap verecek"

"Katil devlet hesap verecek"
Dink’in katili Ogün Samast’ın ardından azmettiricisi Yasin Hayal de ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmiş olmasına rağmen, İstanbul’da bir grup kararı protesto ediyor. Ermeni cemaatinin yanı sıra BDP ve CHP’lilerin

Mahkeme kararını protesto eden binlerce kişi, Taksim Meydanı'nda toplandı. 
Topluluk daha sonra Hrant Dink'in vurulduğu Şişli'deki Agos gazetesinin önüne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş nedeniyle metro hattı ulaşıma kapatıldı.

Ellerinde “Hepimiz Dink’iz”, “Hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartlar taşıyan protestocular, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıyor.

Agos gazetesine dev bir Hrant Dink posteri asıldı. Posterde “Bu dava böyle bitmez” yazısı yer aldı.

Gazeteci-yazar Karin Karakaşlı, saygı duruşunun ardından Agos'un penceresinden bir konuşma yaptı. Karakaşlı konuşmasında şunları söyledi:

"19 ocak bir anma günü değil. Hiçbir zaman olmadı. Herkes acısının yaşandığı gün bir başına kahroldu. Sonra 23 ocak geldi, Türk düşmanı ilan edilen bir Ermeni gazetecinin cenazesi hepimizi buluşturdu. Onu güpegündüz bu caddede sırtından vurdular hepimizi de görgü tanığı kıldılar."

ÖNDER: CİNAYETİ DEVLET ÜSTLENMİŞTİR, KATİL DEVLETTİR

Yürüyüşe katılan BDP İstanbul milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder, mahkemenin Dink davası ile ilgili kararını şu sözlerle eleştirdi:

''Demokratik haklarını savunmak için bir araya gelen öğrencilerden, doğasına, kurduna kuşuna sahip çıkan çevrecilere kadar herkesi bir örgüt torbasına koyma konusunda çok mahir olan bu devlet, devletin gizli açık bütün yapılanmalarının kol kola girip işlediği bir cinayet örgütün varlığını yansıtıyor. Hükümet kendini 'bu yargının tasarrufudur' deyip bunun dışına atamaz çünkü soruşturma izni hükümetten istendiğinde mesela MİT mensupları için vermedi. Bu statükonun, bu zalimliğin önemli bir parçası. Bu dediğim şeylerden örgüt çıkaran devlet bundan çıkarmıyorsa bu bir tek anlama gelir. Cinayeti devlet üstlenmiştir, katil de devlettir. Bundan sonraki temyiz sürecinden bahsedilmesi hiç önemli değil artık. Bu halkın vicdanında mahkûm olmuştur. Temyiz hiç önemli değil.''


Habervaktim.com






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.