"Gelir testinde süre uzatımı yok"

"Gelir testinde süre uzatımı yok"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gelir testi ile ilgili olarak süre uzatımı olmayacağını belirterek, ''Ocak ayı içi itibariyle primlerini ödeyecekler için gelir testinin yaptırılması konusunda, bu p

 

Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Çelik, Gelir Testi uygulamasının süresinin uzatılmasıyla ilgili soru üzerin, 1 Ocak'tan itibaren Gelir Testi'nin zorunlu olduğunu belirterek, 62 milyon 900 bin vatandaşın sigortaya tabi olduğunu hatırlattı.

Çelik, 1 milyon 700 bin kişinin yeşil kartlı ve hiçbir güvencesi olmadığını ifade ederek, ''Yeşil kartlılar bir yıllık vize yaptırdıkları için, eğer vizeleri devam ediyorsa onlar için sorun yok. Ama 1 Ocak itibariyle vizeleri yoksa, bunlar Gelir Testi'ne tabiler. Diğerleri hangi ay vizeleri doluyor ise, Gelir Testi'ni o tarihte yaptıracaklar. Bugüne kadar hiçbir sosyal güvenlik sistemine tabi olmayanların Gelir Testi yaptırması gerekiyor. 31 Ocak'ta süre doluyor. Uzatım var mı? Yok. Ocak ayının içi itibariyle primlerini ödeyecekleri için bu Gelir Testi'ni yaptıracak olanlar, bu primler şubat ayı sonunda ödendiği için böyle bir marj var. Şubat ayında da Gelir Testi yaptırma imkanlarını sağlıyoruz'' dedi.

Bakan Çelik, 2002'de 3 aylık dönemde emekli olan 12 bin Bağ-Kur'lunun 100-150 lira dezavantajlı olduklarını belirterek, bunların aylıklarında intibak sağlanması için düzenleme yapacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.