CHP'liler dindar nesile karşı

CHP'liler dindar nesile karşı
CHP İstanbul Gençlik Örgütü üyeleri, düzenledikleri yürüyüşle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dindar nesil yetiştirmeyi hedefledikleri" yönündeki açıklamasını protesto etti.

Beşiktaş’ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Örgütü üyeleri, düzenledikleri yürüyüşle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dindar nesil yetiştirmeyi hedefledikleri" yönündeki açıklamasını protesto etti. Grup adına konuşan İl Gençlik Kolu Başkanı Olgun Çelik, “Bizim sorguladığımız kavram dindarlık değil. İnsanların yaşam tarzlarına söz söylemek ne iktidarın ne herhangi bir siyasi partinin haddine değildir” dedi.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen CHP İl Örgütü üyeleri, Beşiktaş’taki CHP İlçe Başkanlığı önünde 12.00 sıralarında toplandı. Grup sonra “Özgür birey özgür toplum” yazılı pankart ve “Özgür genç özgür gelecek”, ”CHP iktidar olacak, Halk özgür, Memleket özgür olacak”, ”Senin gibi Yahudi cesaret ödülünü alan kişiden mi öğrenecek bu Millet dinini?” yazılı dövizler açtı. Grup daha sonra Dolmabahçe Sarayı önüne doğru yürüyüşe geçen grup, “Tayyip bölüyor gençlik barış istiyor”, ”Gençlik geliyor,özgürlük istiyor”,”Gençlik gelecek Türkiye özgürleşecek” şeklinde sloganlar attı.

DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ HİÇE SAYILIYOR

Dolmabahçe Sarayı girişinde son bulan yürüyüş sonunda grup adına basın açıklamasını İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Olgun Çelik okudu. Ülke nüfusunun yarısından fazlasını gençlerin oluşturduğu bir ülkede, 100 gençten 22’sinin işsiz belirten Çelik, şunları söyledi:

“Üniversiteyi okuyanları iş bulamasın, yüz binlerce genci atamayı beklesin ve bir çoğu atanamadığı için intihar etsin. Böyle bir ülkenin Başbakan’ı kalkıp, ’Biz gençlerin dindar yetişmesi için elimizden geleni yapacağız’ diyerek gençlerin arasına ayırıcılık koyuyor, nifak tohumları ekiyor ve onları kamplara bölüyor. Diğer yandan ülkenin gençleri işsizlikten kırılıyor, parasız eğitim isteyenler 19 ay cezaevinde tutuluyor, konser bileti satanlara 13 yıl ceza veriliyor, AKP’yi, YÖK’ü eleştiren gençler üniversiteden uzaklaştırılıyor. Bir taraftan özgürlükçü düşünüp, diğer yandan din ve vicdan özgürlüğünü hiçe sayıyorlar. Bizim sorguladığımız kavram dindarlık değil. Hangi dine mensup, hangi inanca sahip olursa olsun insanların yaşam tarzlarına söz söylemek ne iktidarın ne de herhangi bir siyasi partinin haddine değildir. İktidar din tüccarlığı yaparak Türk toplumunun dini duygularını istismar etmektedir. Biz inancını, dinini, mezhebini, soyunu, kökenini bilen, tarihini öğrenmiş bunların gerekliliğini yerine getiren ama hiçbir şekilde bu unsurlarını siyasal yaşamın bir parçası haline getirmeyen bir gençlik istiyoruz.”

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.