Erbakan afişi CHP’nin çevresini kirletmiş!

Erbakan afişi CHP’nin çevresini kirletmiş!
Başörtülününpasosunu iptal eden, sakallı veya örtülü olduğu için vatandaşın nikahınıkıymayan CHP’li belediyelerden bir skandal daha. Düzce’nin CHP’li AkçakocaBelediyesinin Milli

Başörtülünün pasosunu iptal eden, sakallı veya örtülü olduğu için vatandaşın nikahını kıymayan CHP’li belediyelerden bir skandala daha. Düzce’nin CHP’li Akçakoca Belediyesinin Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla bastırılan el ilanı ve afişleri toplattığı, afişleri dükkanına asan esnafı ceza kesmekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Akçakoca Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünden izin alınmasına rağmen, dükkanlarına afiş yapıştıran esnafı tehdit eden CHP’li belediyenin zabıta ekipleri, Zabıta Amiri Özkan Ünal’ın emri ile dükkanlarındaki afişleri sökerken, telefonla ulaştığımız Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise uygulamayı ‘çevre temizliği’ ile izah etmeye çalıştı.

CHP’Lİ BELEDİYENİN AFİŞ RAHATSIZLIĞI

28 Şubat’ın "Savunan Adamı" Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 1. yılında yurt genelinde çeşitli etkinlikler anılırken, CHP’li belediyelerin ‘Erbakan hazımsızlığı’ tavan yaptı. Akçakoca Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği Erbakan Haftası etkinliği ait afişler Akçakoca Belediyesi Zabıta Amirliğinin hışmına uğradı. Merasimi duyurmak için Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden izin alarak bastırılan afişler, CHP’li belediyeyi gerdi.

İŞGÜZAR AMİR KAYMAKAM İZNİNİ TAKMADI ESNAF ÇİLEDEN ÇIKTI

Zabıta Amiri Özkan Ünal’ın emri ile Akçakoca sokaklarında afiş avına çıkan zabıta ekipleri ilçede adeta terör estirdi. Merhum Milli Görüş lideri Erbakan’ın afişlerinin asıldığı dükkanlara giden ekipler, Zabıta Amirliğine bilgi verilmediği gerekçesiyle afişleri asıldıkları yerden kaldırmak için uygulama başlattı. İşyerlerindeki "Akçakoca Hocasını Unutmadı" başlıklı afişin kaldırılmasını isteyen zabıtalara tepki gösteren işyeri sahipleri, "Bu işlemin ceza müeyyidesi neyse bunu öderiz. Ama Erbakan Hocanın anılmasının mahiyetini anlatan afişi kaldırmayız. Kaldırmaya gerekçe gösterilen uygulama, ticari faaliyetleri kapsayan bir uygulamadır. Zabıta Amiri sapla samanı karıştırıp değerlendirmede bulunması farklı anlaşılıyor. 28 Şubat’ın devamı niteliğindeki bu yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil.  28 Şubat’ın kalıntıları Akçakoca’da hortladığı yönünde izlenim veriyor" diyerek tepki gösterdi.

AGD BAŞKANI DENİZGEZ: KAYMAKAMLIĞIN İZNİ VAR

 Kimi işyeri sahibine bilgi verme gereği duyulmadan afişlerin zabıta tarafından yırtılarak söküldüğü kaydedilirken, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Denizgez belediyenin tavrına anlam veremediklerini belirtti. Denizgez yaptığı açıklamada, "Biz faaliyetimizle ilgili Kaymakamlık Makamına dilekçe vererek izin aldık. İzinde duyuruların, el ilanları, duvar ilanı, belediye anonsu ve araç üstü anons şeklinde yapılması yönündeki talebimiz kabul edildi. Ayrıca ben konuyu sayın başkan yardımcısı Abidin Eskici ile konuştum" dedi. Denizgez ayrıca sivil toplum organizasyonları ile ticari organizasyonların birbirinden ayrı tutulması gerektiğine de dikkat çekti.

BAŞKAN ALBAYRAK, ÇEVRE TEMİZLİĞİNE BAĞLADI

 CHP’li Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise zabıta amirinin işgüzarlığını çevre kirliliği ile izah etti. Belediyenin kontrolü dışında ilçede afiş ve el ilanı basılmasının çevre kirliliğine sebeb olduğunu söyleyen Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçe dışından gelip burada izinsiz afiş ve el ilanı dağıtıyorlar. Afişler çevre düzenini ve temizliğini bozup kötü görüntülere neden oluyor.  Biz de buna bir düzenleme getirdik ve asılacak afişlerin belediyeden onaylı olmasını kararlaştırdık. Cüzi bir ücret karşılığında belediyeden onay alan afişler asılabiliyor" dedi. Skandal olaydan kendisinin haberi olmadığını ifade eden Albayrak, "Benim olaydan yeni haberim oldu. Kesinlikle dışımda gelişen bir şey. Karşı olmam söz konusu dahi olamaz, ben Erbakan’ın vefatında cenazeye katılmak isteyenlere araç tahsis eden bir başkanım. Fakat belediyemizin de belli kuralları yönetmelikleri var" diye konuştu.

MURAT ALAN  / AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.