Çorapta namaz izi aramışlar!

Çorapta namaz izi aramışlar!
Albay Dursun Çiçek imzalı‘İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın uygulamaya konulduğu 2. KolorduKomutanlığı’nda “irtica avı” başlatıldığı, askerlerin çoraplarında “namaz izi”arandığı o

28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümüne girilirken, TSK’da görevini kötüye kullanan bazı subaylar “irtica” kılıfıyla terör estirmeye devam ediyor. Albay Dursun Çiçek imzalı İrticayla Mücadele Eylem Planı’nda yer alan bazı maddelerin, Çanakkale’de bulunan 2. Kolordu Komutanlığı’nda uygulamaya konulduğu ortaya çıktı.

MAKAM ODASINI İKNA ODASINA ÇEVİRDİ

Bando Komutanı Kıdemli Binbaşı Kemal Tufan ile Üsteğmen Oktay Keser’in, inançlı subay ve astsubayları tespit etmek için bir çalışma yürüttüğü iddia ediliyor. Hafiyeliğe soyunan Üsteğmen Keser’in aldığı duyumları aktardığı Tufan’ın, makam odasını ‘ikna odası’ olarak kullandığı belirtiliyor. Şüphelendiği personeli tek tek odasına çağırarak özel sorularla konuşturmaya çalışan Tufan’ın, kendisine karşı gelenleri ise sicil ile tehdit ettiği ifade ediliyor.

SORGULADIĞI PERSONELİ KAYDA ALDI

Astsubay Üstçavuş Serdar Tosun, Bando Astsubay Üstçavuş Utku Civan, Bando Kıdemli Astsubay Çavuş Hüseyin Gökduman ile Bando Kıdemli Astsubay Çavuş Fatih Gündoğan’ı makam odasında sorguya çeken Binbaşı Tufan’ın, bağırarak psikolojik baskı uyguladığı astlarının şantaj amaçlı ses kayıtlarını aldığı öne sürülüyor.

“ANNEN BAŞÖRTÜLÜ MÜ?”

Kemal Tufan’ın, muhataplarına “Namaz kılıyor musun?”, “Birlikte nerede namaz kılıyorsun?”, “Annen başörtülü mü?”, “Niye namaz kılıyorsun?”, “En yakın arkadaşların kim?”, “İrticacı mısın” şeklinde sorular yönelttiği dile getiriliyor.

NAMAZ İZİNİ BÖYLE ARAMIŞ

Olayı daha da ileriye götüren Tufan’ın, şüphelendiği şahısların botlarını ve çorabını çıkartıp namaz izi aradığı da gelen iddialar arasında. Tufan’ın, “Ben daha önce birçok irticacının atılmasını sağladım. Sizi de attırırım. İtiraf edin” diyerek şahısların ağzından birkaç kelime kopartmaya çalıştığı ileri sürülüyor.

İÇKİ İÇMEYENİ SORU YAĞMURUNA TUTUYOR

Yine gece etkinliklerinde şüphelendiği astlarının masasına giden Bando Komutanı Tufan’ın, “Neden içki içmiyorsun?”, “Kız arkadaşın yok mu?”, “Neden oynamıyorsunuz?” diyerek onları zan altında bıraktığı belirtiliyor.

KOMUTANIN HAFİYESİNDEN NAMAZ BASKINI

Ayrıca Kemal Tufan’ın irtica takibi yapmakla görevlendirdiği Üsteğmen Oktay Keser’in, lavaboya giden personeli “Burada abdest mi alıyorsunuz?” diyerek şüpheli duruma düşürdüğü, ani baskınlarla namaz kılanları tespit etmeye çalıştığı kaydediliyor. 

FİŞLEME RAPORLARINI ÜSTLERİNE SUNUYOR

Elde ettiği tüm bilgileri de rapor halinde üst komutanlıklara ileten Tufan’ın, personelin irtica kapsamında atılması için yoğun çaba sarf ettiği iddia ediliyor.





  ERSOY METEHAN / AKİT  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.