Fatih'ten "örnek genç" konferansları

Fatih'ten "örnek genç" konferansları
Fatih Medreseleri ve Abider derneklerinin düzenlemiş olduğu “Örnek Genç Konferansları” tüm hızıyla devam ediyor.

Tüm Türkiye’de her ay 8 il’de yapılması planlanan “Örnek Genç Konferansları”, 25 Şubat 2012 Cumartesi günü Isparta, Batman ve Bartın’da; 26 Şubat 2012 Pazar günü ise İzmir, Bolu ve Van illerinde eş zamanlı olarak yapıldı. 

Konferanslara ilgi oldukça yoğundu. Ailelerin çocuklarıyla birlikte programa katılması, örnek bir gençlik yetiştirme arzusunda olduklarını gösteriyordu.

Fatih Medreseleri’nde yetişmiş genç hocaların ağzından, Peygamber Efendimiz gözbebeği ve İslam’ın ilk öğretmeni olan Mus’ab Bin Umeyr ve Peygamber müjdesine nail olmuş Fatih Sultan Mehmed Han’ın örnek hayatlarını dinleyenler oldukça etkilendi.



Fatih Medreseleri’nde eğitim gören talebelerin, ayetler, hadis-i şerifler ve şiirler okuduğu konferansların oldukça güzel olduğu izleyicilerin ifadelerinden anlaşılıyordu.

DUYGULU ANLAR


Isparta Örnek Genç Konferansı’nda küçük talebelerden birinin, okuduğu hadisi şerifi “Bizi aldatan bizden değildir. Biz Fatih Medreselerinde aldatmamayı, yalan söylememeyi ve yarının örnek gençleri olabilmek için mücadele vermeyi öğreniyoruz” şeklinde yorumlaması katılımcıları duygulandırdı.

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, İzmir Örnek Genç Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Eğer dünya ve ahiretinizin güzel olmasını istiyorsak bunun yolunun salih ameller işlemekten geçtiğini, sıkıntılı bir hayatın ise Mevla’nın zikrinden yüz çevirmekle olacağını” dedi.



Örnek bir gencin nasıl yetiştirildiğini canlı olarak gören izleyenler, küçük talebeleri, genç hocaları ve programları hayranlıkla takip ettiler.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.