Peygamberimize hakaret

Peygamberimize hakaret
Mersin Mut Belediyesi'nin düzenlediği Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı temel atma ve açılış töreninde skandal bir olay yaşandı. Açılış programında, Jandarma İl Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin eğittik
Mersin'in Mut İlçesi Belediyesi tarafından hazırlanan temel atma ve açılış programına katılanlar büyük bir şok yaşadı. Mut Belediyesinin hazırladığı temel atma ve açılış programına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılması dolayısıyla Jandarma İl Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi eğitilmiş köpeklerle bomba araması yaptı. Arama sırasında Jandarma'nın köpeklere verdiği isimler halkın tepkisine neden oldu. Açılış programına katılan halk Jandarma'nın köpeklere verdiği Ahmet ve Muhammed isimleriyle "dinimizi resmen aşağılıyorlar" diyerek tepki gösterdi. Bu ahlaksız olaya bizzat şahit olan tiyatro oyuncusu Ahmet Fadıl Güç "Köpeklerin ismini Ahmet ve Muhammed olduğuna şahit olduğumda adeta bir şok yaşadım. Bu büyük bir ahlaksızlıktır" dedi.

DİNİMİZLE ALAY EDİYORLAR
"İslam diniyle adeta alay ediyorlardı" diyen tiyatrocu Ahmet Fadıl Güç ahlaksız olayla ilgili şunları söyledi: " 30 Mart 2012 tarihinden Mut Belediyesinin temel atma ve açılış programı organizasyonunda bizzat bende yer alıyordum. Organizasyona Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan da katılacağı için Jandarma İl Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Tim'i iki köpekle gelip alanda bomba araması yaptı. Bende o sırada organizasyon çalışmama devam ediyordum. Birden iki öğrencim yanıma geldi ve bana Jandarma köpeklerine Peygamber Efendimiz (sav)'in isimlerini koyduklarını söylediler. Bende çok şaşırdım"

BU REZİLLİĞE BİZZAT ŞAHİT OLDUM
Ahlaksız olaya şahit olduğu zaman şok geçirdiğini söyleyen Güç şöyle devam etti: " Öğrencilerim yanımdan ayrıldıktan bir süre sonra Jandarma Tim'i köpekleriyle beraber yanıma doğru geldiler. Bende ellerimi cebime sokmuş bekliyordum. Köpekler hırlamaya başlayınca asker bana elinizi cebinizden çıkartın! köpekler huysuzlaşıyor dedi. Bende çıkardım. Jandarma yanımdan uzaklaşırken köpeğine "Muhammed hadi oğlum gel"deyince kafamdan kaynar sular döküldü sanki. Resmen şoka girdim. Yüce İslam Dinimizin Peygamberi ve Allah'ın Resulünün ismini köpeklere vermişler. Bu büyük ahlaksızlıktır."

MİLLETVEKİLİNE DE İLETTİM AMA SES ÇIKMADI
Yaşadığı olayı İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile de paylaştığını söyleyen Güç: " Organizasyon bitene kadar ben şoktan çıkamadım. Peygamber ocağı dediğimiz ordu mensupları bizim kutsallarımızla alay ediyor resmen. Hala şoktayım. Olaydan hemen sonra İstanbul Milletvekili Metin Külünk Beyle paylaştım. Oda bu vahim, ahlaksız durumla ilgilenip bana bildireceğini söyledi. Fakat üç gün oldu ama hala ses çıkmadı" dedi. MİLLİ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.